Moartea groaznică a Esterei, fetiţa de 5 ani violată şi ucisă de un văr îndepărtat. Criminalul a atacat-o după ce a văzut-o făcându-şi nevoile într-o hală pustie

Moartea groaznică a Esterei, fetiţa de 5 ani violată şi ucisă de un văr îndepărtat. Criminalul a atacat-o după ce a văzut-o făcându-şi nevoile într-o hală pustie

J.A., tânărul care şi-a violat şi ucis verişoara îndepărtată. FOTO: Arhivă personală

Detalii înfiorătoare ies la iveală în cazul crimei din Baia Mare care a oripilat o comunitate întreagă în primăvara anului 2018. Estera, o fetiţă de 5 ani, a fost violată şi omorâtă cu bestialitate de către un văr îndepărtat, un băiat în vârstă de 17 ani.

În noaptea de 30 aprilie spre 1 mai 2018, o crimă care s-a petrecut în Baia Mare a zguduit o ţară întreagă. Trupul Esterei, o fetiţă în vârstă de 5 ani, a fost găsit în fostul combinat Cuprom din Baia Mare, într-o baltă de sânge. Imediat după tragedie, peste 200 de persoane au fost audiate, însă criminalul a fost prins la 14 luni de la faptă, în luna iunie a acestui an.
 
A vrut să o violeze după ce a văzut-o făcându-şi nevoile 
 
Potrivit declaraţiilor date de către J.A., autorul crimei, în faţa anchetatorilor, acesta a vrut să întreţină relaţii sexuale cu micuţa după ce a văzut-o făcându-şi nevoile într-una dintre clădirile dezafectate ale fostului combinat. 
 
„În data de 30.04.2018, în jurul orei 18.00, inculpatul minor J.A., potrivit propriilor declaraţii, a luat un sul de hârtie igienică şi s-a deplasat din locuinţa sa în clădirea dezafectată, pentru a-şi satisface necesităţile fiziologice. În timp ce îşi făcea necesităţile, inculpatul minor J.A. a fost surprins de victimă, care s-a deplasat şi ea, singură, în aceeaşi clădire dezafectată. În acel moment, văzând victima, inculpatul minor a luat hotărârea să întreţină relaţii sexuale cu ea. În acest sens, inculpatul minor a prins victima de încheietura mâinii drepte cu mâna lui stângă şi a tras-o spre el, după care, cu toată opoziţia acesteia, a reuşit să o trântească pe spate”, se arată în rechizitoriu. 
 
De spaimă, fetiţa a început să strige după ajutor, moment în care adolescentul a pus mâna pe o cărămidă şi a lovit-o de trei ori. 
 
După ce a omorât-o a mers să se culce
 
Când a realizat ce a făcut, adolescentul şi-a aruncat pantalonii şi tricoul pe care le purta, pline de sânge, pe un teren din zonă. Ulterior, băiatul s-a dus  să se culce. Seara, în jurul orei 23.00, familia fetiţei a realizat că micuţa nu este nicăieri şi a sunat la 112. Chiar în momentul în care echipajele de salvare au ajuns la intervenţie, fraţii Esterei au găsit-o moartă într-o baltă de sânge. Au luat trupul surorii în braţe şi au început să o plimbe de la unul la altul, fapt care a îngreunat munca anchetatorilor. 

Estera a fost îngropată la câteva zile de la tragedie, iar anchetatorii audiase deja câteva zeci de persoane. 
 
Probe ADN refăcute după un an
 
Necropsia fetiţei a arătat că moartea micuţei a fost violentă şi „s-a datorat hemoragiei şi dilacerării meningo-cerebrale, urmare a unui traumatism cranio-cerebral cu fractură de boltă şi bază craniană. Leziunile traumatice cranio-meningo-cerebrale cu rol tanatogenerator s-au putut produce prin lovire cu un corp dur, cu muchie şi suprafaţă neregulată (posibil cărămidă sau similar), extremitatea cefalică fiind fixată pe un plan dur cu suprafaţă neregulată”.

De asemenea, tot rezultatele autopsiei au scos la iveală şi violul, „care s-au putut produce în acelaşi context lezional, cu puţin timp anterior decesului, prin introducerea la acest nivel a unui corp dur/semidur, posibil în condiţiile unui act sexual brutal pe această cale”.
 
Odată ce anchetatorii au realizat o nouă interpretare a probelor găsite la faţa locului, adolescentul în vârstă de 17 ani a fost ridicat din comunitatea care locuieşte la Cuprom. În urma rezultatelor obţinute de la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, s-a stabilit că „profilul genetic (ADN-ul) al inculpatului minor J.A. se regăseşte pe următoarele obiecte: pe talpa pantofului drept al victimei, pe un fragment de cărămidă, pe cotorul de hârtie igienică şi pe faţa posterioară a bluzei cu care era îmbrăcată victima minoră, mai exact mâneca dreaptă în partea de jos”. Pus în faţa probelor, adolescentul a recunoscut faptele, cu toate că a negat orice implicare în anul 2018, când a fost audiat prima dată de către procurori.
 
Ce a făcut criminalul timp de un an
 
La data comiterii crimei şi violului, J.A. era elev în clasa a VIII-a, iar în momentul în care a fost prins era deja în primul an de liceu la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din Baia Mare. Timp de un an, acesta a continuat să meargă la şcoală, fără ca faptele sale să îl dea de gol. Mai mult, în faţa anchetatorilor, profesorii au declarat că acesta a avut un comportament corespunzător, neconflictual, şi s-a preocupat pentru dobândirea cunoştinţelor necesare practicării unei meserii. 
 
Tânărul se află momentan în arest preventiv, urmând să fie judecat pentru faptele sale. Mai mult, părinţii Esterei au declarat că nu doresc niciun leu de la cel care le-a omorât fata, ci doar îşi doresc ca acesta să răspundă pentru fapta sa şi să facă închisoare pe viaţă. 
 
Citeşte şi
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: