Miracol: 11 bolnavi cu cancer în fază terminală s-au vindecat la Spitalul Judeţean Baia Mare în anul 2014

Miracol: 11 bolnavi cu cancer în fază terminală s-au vindecat la Spitalul Judeţean Baia Mare în anul 2014

Unii oameni au reuşit să învăngă cancerul. FOTO:Shutterstock

„Adevărul“ vă spune povestea mai multor oameni din Maramureş care, deşi iniţial au aflat că mai au de trăit câteva luni, au reuşit să învingă boala considerată de medici ca fiind în faza terminală şi acum se bucură de viaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

E drept că aceste cazuri nu sunt foarte multe, dar ele există şi pentru ele medicii nu au o explicaţie. Un exemplu din judeţul Maramureş ar putea fi cel al părintelui Serafim Man. Acesta fusese în anii 80 diagnosticat de către medici cu cancer în fază terminală şi fusese sfătuit de către doctori să meargă la Mănăstirea Rohia ca să moară în chilia sa. 

Numai că Serafim Man a reuşit să învingă boala şi a decedat în cele din urmă în anul 2013. Nu este singurul caz de acest gen. De cancer în fază terminală s-a vindecat şi mama actualului manager al Spitalului Judeţean Baia Mare, Sorina Pintea.

“Mama mea a fost diagnosticată în anul 2008 cu o formă de cancer cerebral de gradul IV, cancer diagnosticat de Baia Mare şi confirmat de Bagdasar-Arseni din Bucureşti prin exament histopatologic. Din start a fost exclusă operaţia, doar s-a făcut puncţia şi s-a constatat în urma examenului histopatologic că are acest tip de cancer. Profesorul Ciurea mi-a spus că speranţa de viaţă este de 3 luni de zile. 

A făcut chimioterapie la Baia Mare, 12 cure de chimioterapie la dr. Filip, şi apoi a făcut radioterapie la Cluj, la Institutul Oncologic. După acest gen de tratament s-a constatat o remisie completă a tumorii, absolut inexplicabilă pentru toţi cei care au verificat-o ulterior. Starea de sănătate până în ianuarie 2012 a fost una foarte bună, şi apoi, în urma radioterapiei, a rămas cu nişte sechele pe creier. La ora actuală nu se poate deplasa. 

Tumora canceroasă a dispărut în totalitate, asta este clar. Cu siguranţă că există şi alte cazuri în spital, inclusiv de cancer cu metastaze care s-a vindecat complet. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, tumora primară era în sân şi metastaza era hepatică şi osoasă, speranţa de viaţă, la fel, absolut infimă. La ora actuală, femeia este bine, nu se mai vede nicio metastază, tumora primară a dispărut. 

Am avut 11 cazuri de remisie completă a tumorilor în ultimul an de zile, lucruri inexplicabile. Tratamentul a fost ţintit, este una din explicaţii. Cancerul este vindecabil şi nu vorbim doar de cazuri în care acesta este descoperit în fază incipientă, ci în cazuri care sunt considerate în faze terminale”, a declarat ec. Sorina Pintea. 

Ce spun psihologii

"Gândirea pozitivă în astfel de cazuri este foarte importantă deoarece acest gen de gândire reprezintă un fel de stimul pentru a face faţă aceste boli, de a trece peste anumite etape ale bolii în cazurile în care stadiul bolii este mai avansat. În cazul bolnavilor care se vindecă miraculos, gândirea pozitivă se numeşte şi însuşirea unei stări de bine prin repetarea unei fraze de genul «sunt bine, sunt bine, sunt bine» în subconştient, iar această frază să îşi facă efectul involuntar. 

Există apoi şi anumiţi factori care determină gândirea pozitivă. În primul rând, familia care alimentează multe încurajări şi puterea apropiaţilor. Contează apoi să existe ţeluri care să conducă la o gândire în viaţă precum nepoţi de exemplu pe care îşi doreşte persoana respectivă să îi vadă mari, la casele lor“, a declarat psihologul Alina Chiuzbăian.

CITIŢI ŞI:

Legumele şi fructele care previn cancerul. Top zece alimente care nu trebuie să lipsească din meniu

Cele mai uşoare diete. Patru metode simple de a da jos kilogramele în plus

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările