Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, prezent la lansarea Asociaţiei Întreprinzătorilor din Maramureş

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, prezent la lansarea Asociaţiei Întreprinzătorilor din Maramureş

Ministrul Finanţelor    Foto: CJ MM

Asociaţia Întreprinzătorilor din Maramureş (AIM) a fost lansată joi, 14 iunie, în Baia Mare. 31 de firme sunt parte în această asociere ce are ca scop susţinerea dezvoltării economice a judeţului Maramureş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, prezent la eveniment, a subliniat importanţa susţinerii mediului economic. „Sunt foarte mândru că m-aţi invitat la un astfel de eveniment foarte important pentru dumneavoastră, dar foarte important pentru noi, care suntem partea guvernamentală, şi unde sunt poate tot atât de mulţi specialişti ca şi la privat. Ca să ai bani la buget ai nevoie de o economie puternică, deci, iată cum un om de stânga trebuie să susţină mai puternic mediul economic.

Cred că după măsurile pe care le-am luat în anii trecuţi, şi în special Codul Fiscal, care e cel mai liberal din Europa, au apărut şi efectele scontate. Ultimele măsuri vor aşeza piaţa, dar eu zic că ce se va întâmpla în acest an va fi şi mai important, pentru că până la final de an sunt câteva obiective importante, unele chiar ambiţioase, iar pe unele vreau să le revizuim împreună. E vorba de ceea ce ţine de Codul Fiscal, însă nu ne apucăm să schimbăm doar de dragul de a schimba. Vrem ca până la sfârşitul anului să închidem discuţia pe aceste două Coduri - Codul Fiscal şi Codul de procedură fiscală”, a spus el.

De asemenea, Ovidiu Goga, preşedintele AIM, a arătat că militează pentru dezvoltarea capitalului autohton, extinderea investiţiilor macro şi micro locale, dar şi din alte zone, asigurând reprezentare eficientă a intereselor membrilor săi.  

Asociaţia Întreprinzătorilor din Maramureş este o organizaţie non-profit, constituită din societăţi comerciale cu capital integral românesc şi cu sediul social în Maramureş. Scopul este acela de a susţine dezvoltarea economică a judeţului, din perspectiva anteprenorială. În prezent, 31 de societăţi comerciale fac parte din asociaţie.

La eveniment au mai fost prezenţi preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român, Ioan Lucian, preşedintele Consilului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, dar şi primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

 
Mai puteţi citi:
 
citeste totul despre: