Medicamente expirate şi fără documente, puse la vânzare. Poliţiştii au deschis dosar penal

Medicamente
expirate şi fără documente, puse la vânzare. Poliţiştii au deschis dosar penal

Medicamente expirate    Foto: IPJ Maramureş

Mai multe pachete cu ţigări şi medicamente expirate, pentru care nu existau documente de provenienţă, au fost confiscate de către poliţiştii de la Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş. Ei au constatat şase infracţiuni, pe timpul unor acţiuni desfăşurate în această perioadă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii legii au verificat sediile a 27 de societăţi comericale şi 21 de persoane fizice. În urma acestor controale, ei au constatat şase infracţiuni, patru privind contrabanda cu ţigri şi două, privind comercializarea de produse alterate. „Au fost indisponibilizate 2.720 ţigarete, în valoare de 1.564 lei, şi 1.839 comprimate aparţinând mai multe sortimente de medicamente, în valoare de peste 2.000 lei, care aveau termenul de valabilitate expirat sau pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de provenienţă. În toate aceste cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale”, arată comunicatul remis presei de către Inspectoraul de Poliţie al Judeţului Maramureş.  .

În cadrul aceleiaşi acţiuni au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 46.000 lei, a fost ridicată în numerar suma de 866 de lei şi au fost confiscate 15 kg de carne ce urma a fi comercializată ilegal.

Controalele s-au încadrat în seria de acţiuni organizate de poliţiştii maramureşeni privind prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală, a  contrabandei cu ţigarete şi a comerţului ilicit cu produse alimentare şi nealimentare.

 
 
Mai puteţi citi:
citeste totul despre: