Mărturia emoţionantă a unui coleg al pădurarului ucis de hoţi: „Cât de uşor îţi poţi lăsa copiii pe drumuri încercând să-ţi faci meseria“

Mărturia emoţionantă a unui coleg al pădurarului ucis de hoţi: „Cât de uşor îţi poţi lăsa copiii pe drumuri încercând să-ţi faci meseria“

Liviu Pop, alături de familia sa. FOTO: Arhivă personală

Trei copii au rămas orfani de tată după ce omul cât un munte a fost ucis cu cruzime de către hoţii de lemne. Liviu Pop era căsătorit şi avea toată viaţa în faţă, dar pentru că încerca să îşi facă datoria şi să împiedice un furt a căzut secerat de gloanţele din propria sa armă de vânătoare.

Miercuri seara, 16 octombrie, un telefon l-a luat pe Liviu Pop de lângă familia sa. Era acasă, împreună cu cei trei copii şi nevasta, când a fost informat că mai multe persoane încearcă să sustragă ilegal material lemnos dintr-un fond forestier privat a cărui pază o asigura. Fără să stea pe gânduri, a pornit cu maşina personală spre locul indicat. Şi-a sunat şeful de district şi s-a înţeles cu acesta să se vadă într-o zonă anume, doar că atunci când şeful lui a ajuns, Liviu nu mai era. Speriat, acesta a alertat poliţiştii, care i-au găsit trupul neînsufleţit aruncat într-o râpă dintre localităţile Rogoz şi Băiuţ.
 
„Am fost acolo la pădurea Rogozului. Mi s-au umplut ochii de lacrimi şi sufletul de durere văzând cât de uşor îţi poţi lăsa copiii pe drumuri încercând să-ţi faci meseria. Vorbesc în calitate de inginer silvic şi personal cu atribuţii de pază, tată a trei copii la fel ca regretatul Liviu, care de câteva ore zace mort pentru că şi-a făcut datoria. Stau şi mă întreb cum trebuie să ne comportăm de acum înainte noi, personalul de teren cu atribuţii de pază, astfel încât să nu ne riscăm viaţa ori integritatea corporală pe de o parte sau libertatea de cealaltă parte”, spune Mihai Timbuş, un coleg de-al lui Liviu.
 
Drama lui Liviu Pop
 
În urmă cu şase luni, tatăl pădurarului răpus de gloanţe a murit din cauza unei boli necruţătoare. De atunci, Liviu Pop a fost stâlpul casei, atât pentru familia sa, cât şi pentru mama lui, rămasă văduvă.
 
„Era un băiat la locul lui, îşi vedea de treabă şi era foarte implicat. Drept dovadă, aseară, cum a primit telefonul, a lăsat totul baltă şi s-a dus în pădure cu maşina lui. Am încercat să liniştesc familia, dar este greu să le spui că stâlpul familiei nu mai este. Este un moment foarte greu”, a declarat Mitru Leşe, primarul localităţii Târgu Lăpuş.
 
Edilul a mai precizat că pădurarul era un nepot îndepărtat de-al său şi că va ajuta familia cu tot ceea ce ţine de pregătirile de înmormântare. Trupul pădurarului urmează să fie ridicat joi, 17 octombrie, de la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare.
 
Localnicii, şocaţi de cele întâmplate
 
Localnicii nu îşi pot explica ce s-a întâmplat astfel încât să se ajungă la o crimă. Vecinii au doar cuvinte de laudă la adresa lui Liviu, omul cât un munte care a apărat pădurile ţării cu propria sa viaţă.
 
„Era un băiat tare harnic. Cum şi-a terminat şcoala a rămas aici şi s-a făcut pădurar. Era săritor şi te puteai baza pe el”, a spus un vecin.
 
Anchetatorii au audiat, în cursul zilei de joi, şase persoane, însă niciuna dintre ele nu a fost pusă sub acuzare. 
 
Citeşte şi
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: