VIDEO Angajaţii din sistemul sanitar maramureşean s-au alăturat protestelor demarate la nivel naţional

VIDEO Angajaţii din sistemul sanitar maramureşean s-au alăturat protestelor demarate la nivel naţional

Medicii maramureşeni au fost în grevă

După nenumărate cereri neaprobate şi greve japoneze, anagajaţii din sistemul sanitar maramureşean au demarat astăzi, alături de colegii lor din întreaga ţară, o grevă de avertisment. Între orele 8 şi 10, aceştia au cerut „demnitate pentru sănătate“, demiterea ministrului sănătăţii, condiţii mai bune de muncă, salarii mai mari, dar şi un minim de 6% din PIB.

Ştiri pe aceeaşi temă


Nemulţumiţi de actualele condiţii în care îşi desfăşoară activitatea, angajaţii din sistemul sanitar maramureş au demarat în cursul dimineţii de astăzi o grevă de avertisment. Între orele 8 şi 10 aceştia şi-au întrerupt activitatea, ca urmare a discuţiilor eşuate dintre reprezentanţii medicali şi ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Angajaţii din sănătate cer, printre altele, salarii mai mari, 6% din PIB pentru sănătate, condiţii mai bune de muncă, deblocarea posturilot, dar şi demiterea ministrului sănătăţii, considerat principalul vinovat pentru actuala stare a sistemul medical.

De asemenea, angajaţii ameninţă cu greva generală din data de 28 noiembrie, pentru o perioadă nedeterminată. „Federaţia Sanitas, sprijinită de toate organismele profesionale din sistemul sanitar, va continua şirul acţiunilor de protest. Greva spontană precede greva generală, care dacă se va respecta calendarul va începe în data de 28 cu întreruperea activităţii pe perioada nedetrminată. Să sperăm că mintea de pe urmă a guvernanţilor le va spune că e necesar să se aplece cu mai multă greutate asupra revendicărilor, personalului sanitar şi să facă tot ce le stă în putinţă să redea demnitatea cadrelor medicale“, a arătat Mircea Ciocan, preşedintele Sanitas Maramureş.Pe tot parcursul protestului de astăzi accesul pacienţilor a fost restricţionat.

Citeşte şi:
UPDATE Greva medicilor: cozi la internări şi la programări. Mii de cadre medicale au protestat luni dimineaţă timp de două ore

UPDATE Greva din Sănătate. Medicii de la Floreasca au cerut demisia lui Nicolăescu. Urmează greva generală

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările