„Luzării de pe Electrolizei“, personaje de graffiti: au fost pictaţi pe gardurile unei străzi din Baia Mare

„Luzării de pe Electrolizei“, personaje de graffiti: au fost pictaţi pe gardurile unei străzi din Baia Mare

Desenele pot fi văzute pe gardul fostei platforme industriale    Sursa foto: Laura Ghinea

Este voba de un gard de 40 de metri liniari de la fosta platformă industrială Cuprom pe care elevii de la Liceul de Arte din Baia Mare au desenat aceste personaje.

Ştiri pe aceeaşi temă

Personaje din benzile desenate „Luzării de pe Electrolizei“ au fost subiectul unor desene realizate pe gardul fostei platforme industriale Cuprom, situat pe srada Electrolizei dn Baia Mare. Aici, elevii de clasa a X-a de la Liceul de Arte din Baia Mare au desenat celebrele personaje pe cei 40 de metri liniari de gard.

”Sunt 40 de metri de gard, care au fost desenaţi cu grafitti. Se doreşte un fel de circuit turistic - şi la periferie se poate, nu numai în centru - unde să poată fi vizualzate aceste desene”, a spus Laura Ginea, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici dn Baia Mare.

Acţiunea face part din estivalul Street Art şi a fost la a doua ediţie în acest an. Prima ediţie s-a desfăşurat anul trecut, la Colonia Pictorilor, chiar înainte de a intra în reabilitare. ”Galeria Pictorilor a devenit, practic, un loc de expunere neconvenţional”, a mai explicat Laura Ghinea.


Ideea ca personajele desenate să fie celebrii ”Luzării de pe Electrolizei”, create de Ciprian Cătunescu şi ilustrate de Szilard Szekely, a venit tocmai datorită faptului că pe strada Electrolizei se află studioul în care au fost create benzile desenate.

”Luzării de pe Electrolizei” sunt episoade de scurt-metraj de animaţie, în care personaje precum Unguru Bulan, Coptilu sau Frătzică, toate interpretate de Ciprian Cătunescu, evidenţiază aspectele negative ale caracterului uman. În toate, acţiunea se petrece pe Electrolizei. 

 
Mai puteţi citi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: