Intervenţie dramatică în Maramureş: Un turist s-a rătăcit pe munte din cauza ninsorii şi a ceţii. Cum a fost găsit de Salvamont

Intervenţie dramatică în Maramureş: Un turist s-a rătăcit pe munte din cauza ninsorii şi a ceţii. Cum a fost găsit de Salvamont

Foto ARHIVĂ

Salvamontiştii din Maramureş au reuţit să găsească şi să salveze un turist care s-a rătăcit sâmbătă după-amiază pe munte în zona coborârii dinspre Creasta Cocoşului spre Popasul Gutin, în condiţii de ninsoare şi ceaţă densă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit declaraţiilor făcute pentru Digi24 de unul dintre salvamontiştii din Maramureş, bărbatul rătăcit, care se afla pentru prima dată pe acel traseul turistic,  a fost găsit singur, în zona unui traseului pe care nu mai reuşea să-l urmeze din cauza ceţii şi a ninsorii din zonă. Turistul a fost recuperat în circa o oră de la anunţarea salvamontiştilor, după ce le-a transmis prin telefon coordonatele GPS ale locului unde se afla. Turistul era speriat din cauza că nu mai găsea traseul de întoarcere, extenuat şi începuse să sufere uşor din cauza frigului, dar acum este în afara oricărui pericol.

„În acest moment, în urma acţiunii salvamontiştilor, acesta şi-a revenit şi a fost transportat până la maşina proprietate personală aflată la popasul Gutin”, a anunţat Salvamont Maramureş. 

Serviciul de salvare pe munte a intervenit în urma unui apel primit prin Dispeceratul Naţional Salvamont. În zonă vremea este complet defavorabilă, ninge şi este ceaţă densă cu vizibilitate de maximum 50 metri. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: