Inspectorii Antifraudă, în Maramureş. 30 de operatori controlaţi, amenzi de peste 150.000 lei şi sume confiscate de peste 250.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Antifraudă au continuat controalele la operatorii economici din judeţul Maramureş. În total au fost verificaţi 30 de operatori economici, fiind aplicate 19 amenzi în cuantum de peste 150.000 lei.

În perioada 1 - 21 aprilie 2015, inspectorii antifraudă ai DGAF au desfăşurat controale specifice în judeţul Maramureş, la un număr de 30 de operatori economici activi în domeniul comerţului. Urmare a controalelor efectuate, inspectorii DGAF au aplicat, pentru neregulile găsite, 19 amenzi în valoare totală de 151.000 lei. 

Mai mult decât atât, au fost şi confiscări de sume şi bunuri în cuantum de peste 250.000 lei. În cazul unui operator economic s-a dispus şi suspendarea activităţii pe o perioadă de o lună, pentru neutilizarea aparatului de marcat electronic fiscal. 

        

"În ceea ce priveşte abaterile constatate de inspectorii antifraudă, vă informăm că aceştia au dispus sancţiuni pentru nerespectarea  art. 1, lit. a), potrivit căruia efectuarea de acte sau fapte de comerţ de natura celor prevăzute în Codul comercial sau în alte legi, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege şi pentru încălcarea art. 1, lit. c), conform căruia efectuarea de acte sau de fapte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu este dovedită, în condiţiile legii (prin documente de provenienţă înţelegându-se factură fiscală, factură, avizul de însoţire a mărfii, documente vamale, factura externă sau orice alte acte stabilite prin lege), din Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, republicată", au anunţat cei de la DGF. 

Au mai fost dispuse amenzi pentru neachiziţionarea registrului unic de control de la direcţiile generale ale finanţelor publice din raza teritorială unde îşi are sediul social contribuabilul, în termenul prevăzut de lege, la art. 6, alin. (2) şi alin. (3), din Legea nr.252/2003 privind Registrul unic de control şi pentru încălcarea art. 41, pct. 2, lit.c), conform căruia constituie contravenţie nerespectarea reglementărilor emise de Ministerul Finanţelor Publice, respectiv de instituţiile cu atribuţii de reglementare în domeniul contabilităţii prevăzute la art. 4, alin. 3, cu privire la întocmirea şi utilizarea documentelor justificative şi contabile pentru toate operaţiunile efectuate, înregistrate în contabilitatea acestora în perioada la care se referă, păstrarea şi arhivarea acestora, precum reconstituirea documentelor pierdute, sustrase sau distruse, din Legea nr.82/1991 privind Legea Contabilităţii, actualizată. 

Mai trebuie spus că cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru încălcarea obligaţiilor prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 28/1999, privind Obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. 

Citeste si: Noţiunea de „bacşiş“ nu se regăseşte în manualele de economie, dar apare în legislaţie. Ce spun profesorii universitari despre impozitarea bacşişului

Cum a ajuns cuvântul „bacşiş“ în limba română şi de ce folosim greşit termenul de „ciubuc“. La ce ne ajută dacă dăm „peşcheş“ sau „şperţ“

Baia Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite