Gardul din sârmă din zona Mănăstirii din Băseşti, înlocuit cu puieţi de molid

Gardul din sârmă
din zona Mănăstirii din Băseşti, înlocuit cu puieţi de molid

Actiunea de plantare de copaci la Basesti

Un număr de 50 de castani comestibili, 150 de puieţi de stejar roşu şi peste 100 de puieţi de molid au fost plantaţi în această săptămână în preajma Mănăstirii cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Băseşti. La acţiunea de plantare au fost prezenţi peste 60 de elevi din patru localităţi din Ţara Codrului, respectiv Sălsig, Oarţa de Jos, Ariniş şi Băseşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au fost prezenţi şi au plantat cot la cot cu copiii prefectul Anton Rohian, directorul Direcţiei Silvice Maramureş, ing. Ioan Sopoian şi prof. Amelia Bănică de la Inspectoratul Şcolar Maramureş.

Cei peste 60 de elevi din Ţara Codrului au fost însoţiţi de 10 cadre didactice, fiind asistaţi de angajaţi ai Direcţiei Silvice Maramureş.

„Comuna Băseşti, timp de trei decenii, a fost punct de întâlnire a personalităţilor din Transilvania, a oamenilor de stat care au făurit Marea Unire din 1918. Veneau aici şi se aşezau la o măsuţă sub  Teiul Unirii, şi discutau despre iniţiativele care au împlinit visele de unire ale neamului românesc.

Aici nu ar trebui să fie un deal gol, în jurul Mănăstirii, pe acest loc atât de drag lui Gheorghe Pop de Băseşti, aici ar trebui să fie un loc plin de viaţă, deoarece este unul din cele mai puternice simboluri ale naşterii poporului roman”, a precizat ing. Anton Rohian.

Imediat după acţiunea din Băseşti, reprezentantul Guvernului în teritoriu a participat la acţiunea de plantare de arbori din oraşul Ulmeni, satul Someş - Uileac.

Citeste si: Unul dintre cele mai vechi stadioane din Bucureşti, modernizat pentru Euro 2020

INTERVIU Emeric Ienei, aliatul lui „Tata Puiu“. De ce crede că Iordănescu trebuie să rămână selecţioner şi după Euro 2016

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările