FOTOGALERIE 20 de autobuze noi au fost aduse la Baia Mare

FOTOGALERIE 20 de autobuze noi au fost aduse la Baia Mare

Băimărenii vor circula cu autobuzele noi din luna ianuarie

În ajunul Crăciunului au ajuns în Baia Mare primele 20 de autobuze noi şi moderne cu care băimărenii vor circula pe transportul public în comun începând din luna ianuarie 2013. Anul viitor vor mai fi aduse 10 autobuze şi 8 troleibuze noi, cele vechi urmând să fie scoase din circulaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Singurele autobuze din vechiul parc auto, care vor rămâne în circuitul urban pe lângă cele noi,  sunt marca Mercedes, care încă îndeplinesc condiţiile pentru un transport public decent şi sigur pentru cetăţeni. Cu acest pas, de reîmprospătare a parcului de autobuze, primarul Cătălin Cherecheş a început punerea în aplicare a planului de modernizare a transportului public în comun din oraşul nostru. Noile autobuze sunt marca Solaris Urbino, asemenea mijloace fiind deja în circulaţie în mai multe capitale europene, din ţări ca Elveţia, Franţa, Germania, Finlanda, Ungaria sau Polonia.
 
Noile mijloace de transport vor fi dotate cu camere de supraveghere video
 
Pentru a înlătura problemele existente la capitolul siguranţă şi ordine pe mijloacele de transport în comun, primarul Cherecheş doreşte să rezolve şi această problemă odată cu includerea noilor autobuze în circuitul urban. Fiecare mijloc de transport va fi dotat cu două camere de supraveghere video, dar şi monitoare pe care vor rula informaţii utile şi de interes pentru comunitatea băimăreană. Siguranţa în transportul public în comun va fi una dintre principalele priorităţi pe agenda transportatorului, fapt care va aduce mulţumire cetăţenilor care ani de zile s-au plâns atât de condiţiile proaste din vechile mijloace, cât mai ales de comportamentul şi pericolul reprezentat de o anumită categorie de călători. Mai mult, se vor face controale permanente în diversele staţii, prin acest demers urmând să fie depistaţi cei care de obicei fac probleme pe mijloacele de transport. „Încet, dar sigur, reuşim să punem în practică fiecare dorinţă a noastră, a băimărenilor. După ani de zile în care am fost nevoiţi să circulăm în condiţii deloc decente pe mijloacele de transport în comun, în sfârşit, din luna ianuarie, vom circula pe unele dintre cele mai moderne autobuze din lume. Mă bucur că am reuşit să fac acest minunat cadou băimărenilor în prag de sărbători, cele 20 de autobuze noi fiind aduse în oraşul nostru chiar în ajun de Crăciun. Deoarece una dintre problemele importante care trebuiau rezolvate este siguranţa şi liniştea cetăţenilor pe aceste mijloace, vom monta câte două camere de supraveghere video pe fiecare mijloc de transport, dar vom face şi dese şi neanunţate controale, astfel încât să amendăm şi să dezobişnuim indivizii care perturbă liniştea publică, încălcând regulile şi legea, dar şi minimele norme ale decenţei şi ale bunului simţ” a spus Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.
 
Noile autobuze sunt dotate cu sistem de încălzire şi cu aer condiţionat
 
Noile mijloace de transport în comun care au ajuns de câteva zile în Baia Mare sunt unele dintre cele mai moderne, consumă puţin şi sunt prietenoase cu mediul. Au podeaua coborâtă pe toată lungimea vehiculelor, cu acţionare electronică de putere şi cu toate condiţiile necesare pentru un transport public european. Sunt dotate cu sistem de încălzire, astfel încât şi pe perioada iernii călătoria va fi plăcută, dar şi cu aer condiţionat, astfel încât în perioada caniculară de vară, nu ne vom mai sufoca pe mijloacele de transport în comun. Caroseria noilor autovehicule este din inox, exterior cu panouri cu leduri şi interior cu ecran TFT. Noile autobuze vor avea şi sisteme de monitorizare video, dar şi un sistem de informare a călătorilor.
 
Şi persoanele cu dizabilităţi vor avea acces la transportul public în comun
 
O problemă pe care municipiul nostru o avea până în prezent şi care încalcă legislaţia europeană, va fi rezolvată odată cu includerea noilor autobuze în sistemul de transport public în comun. Este vorba de accesul persoanelor cu dizabilităţi, cei aflaţi în cărucioare cu rotile, care din luna ianuarie 2013 vor putea să circule şi cu autobuzele pe raza oraşului nostru.

Cele 20 de autobuze vor intra în circulație din luna ianuarie

Imagini din aceeasi galerie
  • Cele 20 de autobuze vor intra în circulație din luna ianuarie
  • Cele 20 de autobuze vor intra în circulație din luna ianuarie
  • Cele 20 de autobuze vor intra în circulație din luna ianuarie
  • Cele 20 de autobuze vor intra în circulație din luna ianuarie
  • Cele 20 de autobuze vor intra în circulație din luna ianuarie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările