FOTO VIDEO Trei cetăţeni români reţinuţi şi 8.900 de pachete ţigări confiscate la frontiera cu Ucraina

FOTO VIDEO Trei cetăţeni români reţinuţi şi 8.900 de pachete ţigări confiscate la frontiera cu Ucraina

Trei persoane au fost reţinute FOTO: Adevărul

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au desfăşurat mai multe  acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în urma cărora au descoperit 8.900 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană ce urmau a fi introduse ilegal pe piaţa neagră de desfacere din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Pe timpul acţiunilor trei cetăţeni români au fost reţinuţi şi sunt cercetaţi pentru contrabandă şi evaziune fiscală, un autoturism folosit în activităţile infracţionale a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră, iar  întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 87.000 de lei a fost ridicată în vederea confiscării.
 
Prima acţiune a poliţiştilor a avut loc la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău, unde s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, poliţiştii au observat pe malul românesc al râului Tisa, pe direcţia localităţii Câmpulung la Tisa, trei persoane care transportau spre interiorul ţării mai multe colete voluminoase. Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă în direcţii diferite. Cele trei persoane  au fost reţinute, ocazie cu care s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni români,  C. Attila de 42 ani şi C. Norbert de 17 ani, ambii din localitatea Câmpulung la Tisa, precum şi S. Viorel de 28 de ani, din localitatea Şişeşti, toţi trei din judeţul Maramureş.
 
La faţa locului, au fost descoperite 10 colete care în urma inventarierii s-au dovedit a conţine 5.000 de  pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 44.286 de lei. Persoanele în cauză sunt cercetate de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, conform legii 86/2006 privind Codul Vamal al României, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.
 
 
Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei, au descoperit în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Rona de Sus, un număr de 8 colete voluminoase, învelite în folie de culoare neagră. Imediat, au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.
 
La inventarierea coletelor a rezultat cantitatea de 3.900 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare 34.400 de lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
În prezent, se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: