FOTO Urmărit de Poliţie, un şofer cu BMW beat şi fără permis a intrat într-un podeţ. Ce au descoperit agenţii în maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul de ocazie a intrat cu BMW-ul într-un podeţ. FOTO: Arhivă personală
Şoferul de ocazie a intrat cu BMW-ul într-un podeţ. FOTO: Arhivă personală

Un tânăr de 24 de ani a făcut prăpăd pe o şosea din judeţul Maramureş. Cu poliţiştii pe urme, acesta s-a înfipt, cu BMW-ul pe care îl conducea, într-un podeţ.

Incidentul a avut loc pe DN 18, în localitatea maramureşeană Berbeşti, în seara zilei de vineri, 13 decembrie. Tânărul de 24 de ani, originar din Sighetu Marmaţiei, s-a urcat beat şi fără permis la volanul unui BMW care nu avea plăcuţe de înmatriculare.

Poliţiştii au depistat maşina în trafic şi au încercat să o oprească, dar şoferul de ocazie s-a sustras de la control. Conducătorul auto se afla în maşină cu alţi doi prieteni. 

„Întrucât persoana de la volan şi-a continuat deplasarea, poliţiştii au pornit în urmărirea sa. În momentul în care autospeciala de poliţie se afla pe contrasens, în dreptul unul autoturism care preceda autoturismul urmărit, conducătorul auto din maşina urmărită a încercat să efectueze manevra de depăşire a autospecialei de poliţie prin partea stângă, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu podeţul unui imobil. Trei tineri, care se aflau în autoturism, au încercat să fugă, însă au fost prinşi de poliţişti. Unul dintre ei, care a devenit recalcitrant, a fost imobilizat”, a declarat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. 

Testat cu aparatul etilotest, poliţiştii au constat că tânărul care a condus autoturismul avea o concentraţie de 0.39 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital pentru recoltarea de probe de sânge şi urină, în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge sau a unor substanţe interzise. De asemenea, unul dintre pasageri care acuza dureri la nivelul mâinii a fost transportat la spital, dar nu a rămas internat. 

„Totodată, verificările poliţiştilor au relevat că şoferul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul condus nu este înmatriculat, valabilitatea numărului de circulaţie provizoriu fiind expirată. De asemenea, în autoturism a fost găsită o armă neletală, supusă autorizării, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor”, a mai adăugat Florina Meteş. 

Tânărul de 24 de ani s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis, conducerea unui vehicul neînmatriculat, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Citeşte şi

VIDEO Beat criţă, un şofer a fugit 55 de kilometri la volanul maşinii cu poliţiştii pe urme. Cum s-a sfârşit cursa

Ce sumă mizeră au primit poliţiştii care au păzit secţiile de votare. „Merg acum la magazinul din colţ să-mi plătesc datoria“

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite