FOTO Cine este şoferul care a fugit de poliţişti cu maşina în care transporta două fetiţe. Tânărul a ajuns la Psihiatrie

FOTO Cine este şoferul care a fugit de poliţişti cu maşina în care transporta două fetiţe. Tânărul a ajuns la Psihiatrie

Dumitru Rosuş este şoferul care a fugit de poliţişti FOTO: Facebook

Şoferul care a fugit cu poliţiştii pe urme în judeţul Maramureş a fost internat la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice. Conform procedurii, în funcţie de rezultatul comisiei de examinare, acesta urmează să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Cazul este cercetat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit datelor din anchetă, şoferul care a condus maşina şi a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor se numeşte Dumitru Rosuş şi este originar din Poienile de Sub Munte. La rugăminţile unui prieten în vârstă de 16 ani a acceptat să îl transporte pe el şi nepoatele lui, de 5 şi 7 ani, de la casa bunicilor la locuinţa mamei fetiţelor. A făcut acest lucru chiar dacă ştia că maşina pe care urma să o conducă are probleme cu numerele de înmatriculare. Interceptat de poliţişti, a refuzat să oprească şi a pornit într-o cursă nebună. 
 
Oamenii legii l-au urmărit 3 kilometri inclusiv prin albia unui pârâu, timp în care au tras mai multe gloanţe după maşina urmărită. Şoferul a oprit în cele din urmă în curtea unei cunoştinţe şi a fugit, abandonându-i în maşină pe unchiul fetiţelor şi pe cele două copile. Când au găsit fetiţele, poliţiştii şi-au dat seama că una dintre ele avea o plagă împuşcată în laba piciorului. La scurt timp l-au găsit şi pe şofer, ascuns într-o livadă din apropierea casei unde a abandonat maşina. 
 
„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de punerea în circulaţia sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulaţia sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare şi lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsuri legale”, a declarat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. 
 
Potrivit unor surse, tânărul şofer în vârstă de 23 de ani a împrumutat maşina de la un alt prieten.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: