FOTO Cum au scăpat mai mulţi contrabandişti de ţigări de sub nasul poliţiştilor de frontieră

FOTO Cum au scăpat mai mulţi contrabandişti de ţigări de sub nasul poliţiştilor de frontieră

Contrabandiştii au abandonat ţigările în pădure. FOTO: ITPF Sighetu Marmaţiei

Mai mulţi contrabandişti de ţigări au reuşit să înşele vigilenţa poliţiştilor de frontieră din Maramureş şi să scape de aceştia abandonând marfa de contrabandă şi sărind în Tisa. Incidentul s-a petrecut sâmbătă, 18 mai, când au abandonat ţigările în pădure şi au înotat până în Ucraina. Cele 12.000 de pachete cu ţigări de contrabandă au fost confiscate.

În cadrul unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră au observat în localitatea Bocicoiu Mare, judeţul Maramureş, mai multe persoane care transportau în spate către un autoturism mai multe colete voluminoase.
 
„Imediat, colegii noştri au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, dar, în momentul în care acestea au observat echipajul poliţiei de frontieră, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin. Persoanele în cauză au fost somate prin voce să se oprească, însă nu s-au supus, au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul satului vecin”, au arătat reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei. 
 
La faţa locului, au fost descoperite 24 de baxuri cu ţigări, precum şi un autoturism abandonat, marca Volkswagen, cu număr de înmatriculare de Marea Britanie. 
 
Dacă ajungea pe piaţa neagră de desfacere, întreaga cantitate de tutun era vândută cu aproximativ 140.000 de lei. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: