FOTO Cum se prepară un tort raw vegan simplu şi sănătos. „Se fac fără coacere, făină, ouă, lapte şi zahăr“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silvia Marta, în timp ce prepară tort raw vegane FOTO Arhivă personală
Silvia Marta, în timp ce prepară tort raw vegane FOTO Arhivă personală

Cei mai mulţi dintre noi ne dorim să mâncăm dulciuri fără să ne îngrăşăm. Deserturile raw vegan reprezintă una dintre soluţii.

Chiar dacă este considerat de către unii un nou trend în arta culinară, pentru alţii raw vegan înseamnă un stil de viaţă sănătos. Este şi cazul băimărencei Silviei Marta, Presenter Kangoo Jumps, instructor de aerobic şi mamă a două fetiţe în vârstă de 2 ani şi jumătate şi 6 luni.

În timpul liber îi place să facă torturi raw vegan pentru că adoră dulciurile, iar acestea sunt dulciuri sănătoase care au grijă de silueta ta. Mai mult, dulciurile raw vegan nu necesită timp îndelungat de preparare. 

„Torturile raw vegan nu necesită coacere, se fac fără făină, ouă, lapte şi zahăr. Conţin o gamă largă de nutrienţi, grăsimi de care organismul nostru are nevoie. Se pot consuma şi în perioada postului, fără nici o problemă, dar cu moderaţie”, spune Silvia Marta. 

Reţeta unui tort raw vegan este foarte simplă. Aveţi nevoie de un robot de bucătărie cu lama în „S” pentru a face blatul şi un blender profesional pentru realizarea unei creme fine. Mai aveţi  nevoie şi  de o tavă rotundă. Înainte de a începe efectiv realizarea tortului, peste noapte trebuie să puneţi seminţele de bază la hidratat. ( de exemplu: caju, migdale sau curmale).  

Pentru blat se foloseşte, 250 grame migdale, 50 grame de curmale şi 20 grame de unt de cacao dezodorizat. Se procesează toate ingredientele până se mărunţesc bine, după care se pune în tava rotundă. 

Pentru cremă se folosesc 300 grame de caju, 250 grame de afine, sirop de agave, arţar sau miere după gust (mierea nu este un produs raw vegan dar este cel mai sănătos îndulcitor), 30 grame de unt de cacao dezodorizat. Se proceseaza toate ingredientele până se obţine o cremă fină. Punem crema peste blat şi băgăm tortul la congelator peste noapte pentru a-l putea scoate din formă. 

„Şi blatul şi crema pot suporta modificări. Pot fi înlocuite migdalele cu nuci, cu alune sau chiar şi fulgi de cocos. Acelaşi lucru se poate întâmpla şi la cremă, unde se pot folosi şi alte fructe”, a spus Silvia Marta. 

Opţional, tortul se poate orna cu afine şi seminţe de rodie.

Citeşte şi

Mucenici munteneşti cu nucă, reţetă simplă ca bună ziua!

Un altfel de papricaş. Reţeta simplă şi delicioasă a preparatului pe bază de ouă

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite