FOTO Un poliţist din Maramureş a fost distins cu „Emblema de onoare a M.A.I“. Cazul care l-a adus în atenţia colegilor de la Bucureşti

FOTO Un poliţist din Maramureş a fost distins cu „Emblema de onoare a M.A.I“. Cazul care l-a adus în atenţia colegilor de la Bucureşti

Emanuel Mezinger. FOTO: IPJ Maramureş

Poliţistul maramureşean Emanuel Mezinger a fost recompensat cu „Emblema de onoare a M.A.I”. Distincţia i-a fost înmânată marţi, 16 iulie, în cadrul unei festivităţi desfăşurate cu ocazia Zilei Ministerului Afacerilor Interne.

Ştiri pe aceeaşi temă

Emanuel Mezinger a jurat la data de 1 mai 2006 să fie demn, corect, integru şi să respecte legea. La 13 ani de când a îmbrăcat pentru prima dată uniforma de poliţist, agentul şef adjunct de poliţie îşi desfăşoară activitatea în cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. 
 
„Vă mulţumesc tuturor! Aşa cum am promis, voi face tot ce pot să ajut oamenii. Atunci când munceşti din pasiune şi cu responsabilitate, succesul este garantat!” a precizat, emoţionat, Emanuel Mezinger, la ceremonia în cadrul căreia a primit distincţia.
 
A prins un infractor în timpul liber
 
În 12 decembrie 2018, poliţistul a fost omul potrivit la locul potrivit pentru prinderea unui infractor. Aflându-se la intersecţia străzii Matei Basarab cu Bulevardul Traian din municipiul Baia Mare, a auzit strigătul unei femei. Cu toate că se afla în timpul liber, nu a stat pe gânduri şi a acţionat. A alergat după tânărul care a sustras poşeta femeii, reuşind în câteva minute să-l prindă, să-l imobilizeze şi să-l conducă la sediul Poliţiei municipiului Baia Mare.
 
„Pentru exemplul lui, dar şi pentru tactul, maturitatea şi implicarea cu responsabilitate în toate activităţile ce intră în sfera atribuţiilor de serviciu, poliţistul a fost felicitat, într-un cadru festiv organizat la sediul Ministerului Afacerilor Interne, oferindu-i-se emblema de onoare”, a spus Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: