FOTO Motocicliştii din Baia Mare au dus daruri unor copii a căror mamă e paralizată, dar şi unor orfani care au singuri grijă de ei

FOTO Motocicliştii din Baia Mare au dus daruri unor copii a căror mamă e paralizată, dar şi unor orfani care au singuri grijă de ei

Motocicliştii au împărţit cadouri copiilor

Mai mulţi motociclişti din Baia Mare, care fac parte dintr-un club, au dus cadouri familiilor nevoiaşe, pentru a transforma o iarnă chinuită în câteva zile luminoase, care se pot numi pe drept cuvânt „sărbători“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sunt români care nu au ce pune pe masa de Crăciun, oameni pentru care orice leu e mană cerească . Tocmai la aceşti oameni se gândesc în fiecare an zeci de motociclişti de la un club din Baia Mare care aduc zâmbete pe chipurile unor copii sărmani din Maramureş.

Ideea campaniei de ajutorare a familiilor sărace aparţine unui motociclist care murit acum 5 ani, în urma unui accident de motocicletă. Pentru a cinsti aşa cum se cuvine memoria acestuia, în fiecare an, rockerii de la Rock N Road fac câteva familii să se bucure de un Crăciun mai frumos. Sunt 70 de motociclişti care demonstrează că, dacă vrei şi pui un pic de suflet, se poate să aduci zâmbete în casa unor oameni care se luptă pentru supravieţuire în fiecare zi.

Tibi, Rudi şi Jsolt sunt trei fraţi orfani din Baia Sprie care nu au decât o singură dorinţă de Crăciun: să rămână o familie. Chiar dacă mama şi tatăl lor nu mai sunt pe această lume, cei trei fraţi de 13, 14 şi 16 ani au grijă unul de celălalt, îşi împart sarcinile zilnic, uşurându-şi viaţa. Cel mai mare dintre ei are 16 ani şi are grijă de fraţii săi, face curat în casă, găteşte şi îi ajută la teme. Rudi şi Tibi, fraţii cei mici, sunt campioni naţionali la schi fond şi biatlon.

Fratele tatălui lor a fost cel care i-a luat în grijă, cei trei fraţi reuşind astfel să rămână împreună. Cei trei mai sunt ajutaţi de către bunica lor.  Aceasta este numai una din cele trei familii care se vor bucura în acest an de un Crăciun mai frumos datorită motocicliştilor de la Rock N Road.

„Fericirea copiilor e bucuria noastră“

Familia Marcus din Baia Mare a fost până acum câţiva ani o familie ca oricare alta. Un accident stupid însă a schimbat pentru veci viaţa acestei familii. Mama celor trei copii ai familiei a căzut în anul 2007, în timp ce spăla geamurile de la balcon de la etajul IV al blocului unde locuia, şi a rămas paralizată. De atunci, copiii au grijă de mama lor, zi şi noapte.

„Vă mulţumesc din suflet. Fericirea copiilor e bucuria noastră. De Sărbătorile acestea vor simţi şi ei că există Crăciun. Situaţia noastră este una destul de dificilă. Eu am probleme grave de sănătate şi nu mai pot să fac nimic. Am o şansă la un spital din Germania, dar nu avem posibilităţi financiare ca să ne putem deplasa până acolo. Operaţia nu ştim cât ne-ar costa, ştim doar că numai investigaţiile medicale ajung în jur de 10.000 euro“, a declarat Maria Marcus. Femeia i-a primit cu lacrimi în ochi pe motocicliştii băimăreni, putându-se citi pe chipul ei bucuria de a-şi vedea copii zâmbind, ştiind că vor avea un Crăciun mai altfel decât celelalte. 

La 12 ani, cel mai mare copil al familiei Marcus, Marian, dă dovadă de maturitatea unui adult pe care te poţi baza. Are grijă de fratele său de 9 ani, de sora lui de 5 anişori şi de mama lui, pentru ca tatăl să poată merge la serviciu. Banii în casă sunt puţini şi se drămuiesc cu grijă. Pentru ei, Moşul nu există acum sau cel puţin a existat până la accidentul mamei sale. Recunosc însă că se gândesc la Moş şi îşi doresc câteva daruri care le-ar face viaţa mai uşoară. Simplitatea cuvintelor care le rostesc te cutremură. Sunt copii care au învăţat să aprecieze orice lucru mărunt, lucruri care poate alţi copii de vârsta lor nici nu le observă.

„Îmi ajut frăţiorii cu ce pot“

„Sunt premiant la toate materiile la şcoală. Dar mai mult îmi plac Matematica şi Fizica. Am luat premii din clasa I. Îmi ajut frăţiorii şi pe mama cu tot ce pot. Când tata e plecat, dacă îmi cere ceva mami întotdeauna îi duc, iar când e tati acasă eu îmi fac temele. Când e plecat trebui să stau să o ajut pe mami. Îi duc de mâncare, mai fac şi eu de mâncare câteodată. Când vine vorba de mâncare, încerc să îi îndeplinesc dorinţele mamei. Orice îmi cer încerc să fac”, a declarat Marian.

Copilul recunoaşte că şi-ar dori ceva de la Moş, dar ştie că nu sunt bani: „Îmi doresc de la Moş haine şi îmbrăcăminte, că noi nu prea avem… Al doilea lucru ar fi că eu am de făcut la şcoală multe referate şi teme şi am nevoie să iau multe lucruri de pe internet… Mi-ar plăcea ceva care să fie legat de internet, dar nu calculator, că nu avem loc unde să îl punem. Orice, numai să nu fie aşa mare, că nu avem unde să îl punem în casă”. Cei doi copii premianţi vor primi lunar din parte clubului moto suma de 500 de lei, un fel de bursă.

“Noi în fiecare an organizăm un Crăciun mai frumos în memoria colegului nostru care nu mai este. Anul acesta am ajutat trei familii, două din Baia Sprie şi una din Baia Mare. Le-am adus haine, jucării, calculatoare, mâncare, le-am plătit cât de mult s-a putut din datoriile pe care le aveau la utilităţi şi la întreţinere. I-am dus pe cei 10 copii la cinematograf, unii dintre ei fiind pentru prima dată într-un astfel de loc. Sperăm ca anul viitor să putem ajuta şi mai mulţi oameni”, a declarat Csabi Rusitczi, preşedinte Asociaţia Rock N Road. 

Citeste si: 

 Apel umanitar pentru Alexandru Jurcan, un profesor de istorie cu destinul frânt. Are 25 de ani, cancer şi o luptă de câştiga

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările