FOTO Iarnă în mijlocul lunii martie în Maramureş

FOTO Iarnă în mijlocul lunii martie în Maramureş

La Cavnic zăpada măsoară 64 cm FOTO: Facebook Zoli D Zoli Daubner

Chiar dacă primăvara s-a instalat deja, în unele zone din judeţul Maramureş este încă iarnă. Stratul de zăpadă este prezent în zona de deal şi munte şi măsoară 64 cm la Cavnic, 39 cm la Vf. Iezer, 30 cm la Băiuţ, 8 cm la Luhei, 2 cm la Firiza, Valea Vaserului, Groşii Ţibleşului, Baia Borşa.

În timp ce în unele localităţi din judeţul Maramureş cad precipitaţii sub formă de ploaie, în zona de deal şi munte acestea s-au transformat în ninsoare. Pe sectoarele de drumuri se circulă în condiţii de iarnă, iar în Pasul Gutâi, pe DN 18, angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale au intervenit deja cu 13 utilaje şi au împrăştiat 43 de tone material antiderapant, respectiv 250 kg clorură de calciu. 
 
Potrivit reprezentanţiilor Instituţiei Prefectului judeţului Maramureş, carosabilul este curat, dar umed pe toate sectoarele de drumuri naţionale din judeţ. 
 
„Toate localităţile sunt alimentate cu energie electrică. Stratul proaspăt de zăpadă căzut în afara părţii carosabile pe sectoarele de drumuri naţionale măsoară între 5 şi 8 cm. Debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţ au fost uşor variabile. Hidrologii au prognozat că în următoarele ore nivelurile şi debitele principalelor cursuri de apă vor fi în creştere”, au mai precizat autorităţile. 
 
Duminică, 17 martie, vremea se va încălzi în judeţul Maramureş. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea şi dimineaţa.În Carpaţii Orientali va ninge slab, iar temperaturile vor fi cuprinse între 13 şi 17 grade, iar minimele între 2 şi 6 grade.
 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările