FOTO Focuri de armă la graniţa României. Contrabandişti prinşi de poliţiştii de frontieră ucrainieni

FOTO Focuri de armă la graniţa României. Contrabandişti prinşi de poliţiştii de frontieră ucrainieni

Ţigările au fost confiscate de poliţiştii de frontieră. FOTO: ITPF Maramureş

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au tras focuri de armă în încercarea de a prinde doi contrabandişti. Aceştia au scăpat de vigilenţa oamenilor legii, întorcându-se înot în Ucraina. Ţigările, abandonate în pădure, au fost confiscate de către poliţiştii de frontieră. Cei doi au fost reţinuţi de către autorităţile ucrainiene şi puşi sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În cadrul unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră au observat la graniţa de nord a ţării două persoane care transportau mai multe colete voluminoase. Acţiunea oamenilor legii a fost defăşurată duminică, 9 iunie, în dreptul localităţii maramureşene Lunca la Tisa. 
 
„Imediat, colegii noştri au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat echipajul poliţiei de frontieră, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin. Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, lucrătorii noştri au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit, au sărit în apa râului Tisa şi s-au întors pe teritoriul Ucrainei”, au arătat reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş. 
 
Contrabandiştii au fost reţinuţi de către poliţiştii de frontieră din Ucraina, la scurt timp. Potrivit acestora, cei doi bărbaţi sunt cetăţeni ucrainieni. Coletele cu ţigări de provenienţă ucraineană, abandonate de contrabandişti în pădure au fost cobnfiscate de către oamenii legii. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.470 de pachete cu ţigări în valoare totală de 17.200 lei.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: