FOTO Focuri de armă la frontiera României. Contrabandiştii au scăpat de sub ochii poliţiştilor de frontieră

FOTO Focuri de armă la frontiera României. Contrabandiştii au scăpat de sub ochii poliţiştilor de frontieră

Contrabandiştii au fugit şi au lăsat ţigările în pădure FOTO ITPF Sighetu Marmaţiei

Un grup de persoane care transportau mai multe colete voluminoase ce conţineau tutun de contrabandă a reuşit să scape de poliţiştii de frontieră. Oamenii legii au tras trei focuri de armă în încercarea de a-i prinde, însă aceştia au trecut înot în Ucraina, abandonând coletele pe teritoriul României.

În cadrul unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii de frontieră maramureşeni, un echipaj a observat, în dreptul localităţii Valea Vişeului, mai multe persoane care transportau, de la frontiera de stat către interiorul ţării, colete voluminoase. În momentul în care oamenii legii i-au somat pe aceştia, ei au fugit spre teritoriul ucrainean, abandonând coletele. 
 
„Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, lucrătorii noştri au tras 3 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit, ci au sărit în apa râului Tisa şi s-au întors înot pe teritoriul statului vecin. Imediat au fost informate autorităţile de frontieră din Ucraina în vederea cercetării în comun a evenimentului”, a declarat Radu Lungu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.
 
Coletele cu ţigări au fost inventariate de poliţiştii de frontieră maramureşeni, în acestea fiind ascunse 7.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la valoarea de 81.900 de lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: