FOTO Femeie amendată cu 1.000 de lei, după un comentariu jignitor pe Facebook la adresa Poliţiei Locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Sighetu Marmaţiei a fost amendată pentru un comentariu făcut la o postare pe Facebook. Potrivit procesului verbal întocmit de un angajat al Poliţiei Locale, ea a fost sancţionată cu suma de 1.000 de lei pentru că ar fi adresat cuvinte jignitoare la adresa Poliţiei Locale şi a funcţionarilor acesteia. Femeia intenţionează să îşi caute acum dreptate în instanţă, contestând amenda primită.

În comentariul postat pe Facebook, femeia le reproşa poliţiştilor locali lipsa de activitate, chiar dacă sunt plătiţi din bugetul local. La finalul postării, aceasta cerea desfiinţarea Poliţiei Locale, pe motiv că nu îşi exercită atribuţiile în folosul cetăţenilor. 

„Dacă aceşti paraziţi locali nu îşi păzesc obiectivul muncii... şi au activitate 0 şi stau cu neruşinare, pe spinarea sighetenilor, cu salarii nesimţite, plătiţi din bugetul local! Desfinţarea păcălicilor locali... boctări comunitari!”, este postarea care i-a adus femeii o amendă în valoare de 1.000 de lei.

Comentariul i-a deranjat pe poliţiştii locali, care au taxat-o. În procesul verbal întocmit de un angajat al Poliţiei Locale se arată că amenda a fost aplicată pentru că femeia a postat pe reţeaua de socializare Facebook cuvinte şi expresii jignitoare la adresa Poliţiei Locale cât şi a personalului acesteia, lezând demnitatea şi onoarea Instituţiei şi a funcţionarilor care fac parte din ea. 

Contactat de reporterii Adevărul, directorul Poliţiei Locale, Horaţiu Florin Ciobanu, a declarat că instituţia pe care o reprezintă este subordonată Primăriei municipiului Sighetu Marmaţiei şi pentru un răspuns în acest sens trebuie formulată o cerere şi înaintată administraţiei locale, în funcţie de traseul intern al actelor, oferind detalii la solicitare el sau purtătorul de cuvânt al instituţiei. Ciobanu a oferit deja o explicaţie pentru cele întâmplate, în presa locală.

proces verbal amenda facebook. foto arhiva personala

Directorul Poliţiei Locale, contactat de Sighet 247, a declarat că doamna în cauză, prin comentariul postat, a exprimat expresii şi cuvinte jignitoare la adresa Instituţiei, care au lezat demnitatea şi onoarea acesteia. Acesta a mai menţionat că d-na Ileana L. a mai avut în trecut astfel de comentarii defăimătoare la adresa Instituţiei. Agentul constatator a considerat să aplice sancţiunea prevăzută de Legea 61 / 1991, republicată. Totodată, aceasta poate achita în termen de 15 zile jumătate din minimul prevăzut de lege, adică suma de 100 de lei.

Femeia amendată poate să conteste amenda în instanţă, în termen de 15 zile de la primirea ei. De altfel, aceasta intenţionează să îşi caute dreptatea în Justiţie pentru că consideră că amenda primită este un abuz săvârşit de Poliţia Locală. 

Citeşte şi

Ceri prea mult de la copilul tău? S-ar putea ca acest lucru să îl afecteze. Explicaţia specialistului

Locuinţe afectate de alunecări de teren în mai multe localităţi din Maramureş

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite