FOTO Cel mai în vârstă votant al lui Klaus Iohannis. Maramureşeanul a primit în dar un afiş semnat chiar de preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A votat la alegerile prezidenţiale la vârsta de 105 ani. Este cel mai vârstă votant al preşedintelui ales Klaus Iohannis şi de Moş Nicolae împlineşte venerabila vârstă de 106 ani.

Este povestea celui mai bătrân localnic din comuna mnaramureşeană Călineşti, pe numele său Mihai Ivanciuc. Un om simplu de la ţară, care este conştient de importanţa votului. În ciuda vârstei sale înaintate, la care unii doar visează, Ivanciuc a ieşit la vot în ambele tururi ale alegerilor prezidenţiale.

Zilele trecute co-preşedintele PNL Maramureş, Ovidiu Nemeş, a avut bucuria de a-l cunoaşte pe cel mai în vârstă votant al preşedintelui ales al României, Klaus Iohannis. Numele său este Mihai Ivanciuc, care sâmbătă, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, va împlini venerabila vârstă de 106 ani.

Mihai Ivanciuc, din localitatea Corneşti, a primit astăzi vizita co-preşedintelui PNL Maramureş, Ovidiu Nemeş, primar al municipiului Sighetu Marmaţiei. Acesta l-a felicitat pentru faptul că la cei 105 ani ai săi a ieşit la vot, dând astfel dovadă de mult spirit civic, demn de urmat de către tinerele generaţii.

„Întâlnirea pe care am avut-o cu cel mai în vârstă votant al preşedintelui ales Klaus Iohannis a fost una extrem de specială şi emoţionantă, o adevărată lecţie de istorie şi de demnitate. Am regăsit acel patriotism specific generaţiilor care s-au jertfit cu adevărat pentru viitorul urmaşilor lor. 

I-am dăruit lui Mihai Ivanciuc un afiş semnat chiar de preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o în luna octombrie în municipiul Sighetu Marmaţiei. De asemenea, în numele Partidului Naţional Liberal i-am acordat o diplomă de onoare în semn de recunoaştere a spiritului civic de care a dat dovadă la alegerile din luna noiembrie. 

Prin votul de încredere acordat lui Klaus Iohannis, Mihai Ivanciuc a dat dovadă că se gândeşte la urmaşii săi şi că este încrezător că naţiunea română poate fi mai puternică în frunte cu preşedintele ales”, a declarat co-preşedintele PNL Maramureş, Ovidiu Nemeş. 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite