FOTO Un bărbat a suferit arsuri grave, după ce a aprins focul pe munte folosind benzină. Cum s-au mobilizat salvatorii

FOTO Un bărbat a suferit arsuri grave, după ce a aprins focul pe munte folosind benzină. Cum s-au mobilizat salvatorii

Echipajele de prim ajutor la casa bărbatului. FOTO: ISU Maramureş

Intervenţie contra-cronometru pe Vârful Muncel din judeţul Maramureş. Un bărbat a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, după ce a încercat să aprindă focul folosind benzină. Echipajele de prim ajutor au solicitat intervenţia elicopterului SMURD pentru a-l transfera pe maramureşean la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Din primele informaţii, bărbatul, în vârstă de 46 de ani, locuia în munţi. În după-amiaza zilei de luni, 29 iulie, a vrut să aprindă focul folosind benzină. Flacăra produsă i-a cuprins hainele acestuia. 
 
„Un echipaj din cadrul Secţiei de Pompieri Vişeu de Sus intervine pentru acordarea primului ajutor unei persoane care a suferit arsuri pe o suprafaţă extinsă a corpului. Din primele informaţii, persoana a vrut să aprindă focul folosind benzina. Se intervine cu autospeciala 6x6 şi un echipaj EPA”, a declarat Oana Gonczi, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.
 
Casa bărbatului este situată la peste 1.300 de metri altitudine, fapt care îngreunează misiunea salvatorilor.

După ce va fi stabilizat, bărbatul va fi coborât din munţi şi internat la Compartimentul de Primire Urgenţe a Spitalului Orăşenesc Vişeu. De asemenea, medicii au solicitat şi intervenţia elicopterului SMURD pentru a-l transfera pe acesta la Spitalul de Arşi din Bucureşti. 
 
Citeşte şi
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: