FOTO Bărbat dispărut în zona Barajului Firiza, găsit de salvamontiştii maramureşeni

FOTO Bărbat dispărut în zona Barajului Firiza, găsit de salvamontiştii maramureşeni

Bărbatul a fost găsit după două ore de căutări. FOTO: Salvamont Maramureş

Un bărbat în vârstă de 30 de ani s-a pierdut în noaptea de duminică, 23 iunie, spre luni, 24 iunie, în zona Barajului Firiza. Văzând că nu mai poate să revină la prietenii săi, a cerut ajutor de la salvamontiştii. Echipele de salvare l-au găsit după două ore de căutări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Victima, un bărbat de 30 ani, s-a rătăcit în zona Baraj Firiza Berdu spre Vidra. Potrivit reprezentanţilor Salvamont Maramureş, acesta se afla în stare de ebrietate, şi deplasându-se cu un grup de prieteni după o petrecere în natură, a fost surprins de o furtună. Deoarece vizibilitatea era slabă, iar condiţiile atmosferice precare, bărbatul s-a pierdut de grup, a greşit traseul şi a ajuns într-o zonă cu acces dificil.
 
„Datorită viiturii rezultate în urma furtunii, bărbatul s-a adăpostit într-o zonă împădurită, fiindu-i practic imposibilă înaintarea. A fost găsit desculţ şi dezbrăcat, în stare de hipotermie uşoară, fiind coborât în siguranţă de echipele formate din salvamontiştii de la Salvamont Maramureş şi Jandarmerie. A fost predat echipajului de la Ambulanţă”, au arătat reprezentanţii Salvamont Maramureş.
 
Este cel de-al treilea caz de salvare pe care salvamontiştii maramureşeni îl încheie cu succes în ultima perioadă. Aceştia le recomandă turiştilor câteva sfaturi pentru a evita să se piardă în zone necunoscute. 
 
„Îi sfătuim pe cei care se aventurează în zone pe care nu le cunosc să transmită periodic informaţii aparţinătorilor cu privire la traseul pe care îl urmează şi pe cât posibil să urmeze marcajele de pe traseele turistice. În cazul în care intervin probleme, îi sfatuim să sune urgent la 112 şi să alerteze echipele de salvare. Fiecare minut este preţios, fiecare informaţie pe care o pot transmite salvatorilor le poate salva viaţa celor care se află în dificultate”, au mai arătat cei de la Salvamont Maramureş. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: