FOTO Avalanşă de turişti răniţi pe pârtiile din Maramureş. La Borşa, un schior a ajuns la spital

FOTO Avalanşă de turişti răniţi pe pârtiile din Maramureş. La Borşa, un schior a ajuns la spital

Schior rănit. FOTO: Salvamont Borşa

La sfârşitul săptămânii trecute, salvamontiştii din judeţul Maramureş au fost solicitaţi să intervină la nu mai puţin de 25 de cazuri. Ultima intervenţie a fost la Borşa, unde un turist s-a lovit de trunchiul unui copac.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Salvamont Borşa, turistul a fost rănit după ce s-a izbit de trunchiul copacului, pe una din variantele pârtiei din Complexul turistic de la Borşa (judeţul Maramureş). Turistul, un bărbat de 54 de ani, a fost internat la Spitalul Orăşenesc Borşa cu contuzii la nivelul şoldului.
 
 
Alţii 24 de tuirişti care şi-au petrecut sfârşitul de săptămână pe pârtiile din Maramureş au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor şi al medicilor după ce au suferit entorse, lovituri la cap sau fracuri. Salvamontiştii recomandă schiorilor să fie atenţi când ajung pe pârtii şi să poarte de fiecare dată echipament adecvat.
 
„Pentru evitarea accidentelor cu urmări grave, purtaţi echipament de protecţie în care trebuie să fie obligatoriu inclusă şi casca de schi şi corelaţi-vă viteza în funcţie de capacităţile tehnice stăpânite, a condiţiilor pistei şi a vizibilităţii. Plasele de protecţie aflate pe pârtiile de schi au rolul de a diminua impactul şi nu garantează integritatea”, spun reprezentanţii Salvamont Maramureş.
 
În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 65 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a echipelor de salvatori montani. S-au mai primit şi alte 30 apeluri prin care turiştii doreau să afle informaţii şi să fie sfătuiţi despre domeniile schiabile din diferite zone montane.
 
Citeşte şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: