FOTO  Două fetiţe din Maramureş au dispărut fără urmă de mai bine de 10 ani. Motivul pentru care nu au fost găsite de oamenii legii

FOTO  Două fetiţe din Maramureş au dispărut fără urmă de mai bine de 10 ani. Motivul pentru care nu au fost găsite de oamenii legii

Bianca Marincat (stânga) şi Iuliana Hârda (dreapta) . FOTO: Arhivă personală

Cazul de la Caracal a scos în evidenţă lacunele pe care le are statul român atunci când vine vorba despre a-şi apăra cetăţenii. Această instabilitate a scos la iveală cazuri nerezolvate din Poliţia Română, situaţii în care minorii au dispărut fără urmă. Este şi exemplul a două fetiţe din judeţul Maramureş despre care nu se ştie nimic de mai mulţi ani.

Conform cifrelor oficiale ale Poliţiei Române, 512 copii sunt daţi dispăruţi în România. Iuliana Hârda şi Bianca Marincat sunt astăzi doar un număr în statistica copiilor dispăruţi ai României. De ani de zile nu se mai ştie nimic despre cele două fetiţe. Se presupune doar că au decedat, însă părinţii lor nu au primit niciodată un trup neînsufleţit pe care să îl înmormânteze creştineşte.
 
Iuliana ar fi împlinit în iunie 16 ani
 
Cel mai mediatizat caz de dispariţie din judeţul Maramureş a fost cel al Iulianei Hârda, din Sighetu Marmaţiei, caz încă nesoluţionat. Fetiţa a dispărut din Grădina Morii la data de 18 mai 2007. Iuliana avea, la acea vreme, doar patru ani, iar poliţiştii au căutat-o după o fotografie făcută de un sighetean cu câteva minute înaintea dispariţiei, chiar în Grădina Morii. Anchetatorii au luat în calcul şi varianta că fetiţa ar fi căzut în apele învolburate ale râului Iza şi s-ar fi înecat. Însă, totul a rămas o enigmă, iar fetiţa nu a mai fost găsită niciodată.
 
Bianca a dispărut de Ziua Copilului 
 
Iuliana nu este un caz singular, nerezolvat încă de către poliţişti. O familie din Vişeu trăieşte aceeaşi dramă. În 1 iunie 2006, Bianca Ramona Marincat a mers în vizită la o prietenă şi de atunci a dispărut fără urmă. În vârstă de doar opt ani, în drumul spre casă, micuţa trebuia să traverseze pârâul Valea Peştilor, pe un pod improvizat. De atunci însă, nimeni nu a mai ştiut nimic de ea. Posibilitatea ca fetiţa să fi căzut în vale este foarte mare, ţinând cont de condiţiile precare în care se afla podeţul. Cu toate acestea, chiar dacă înecul era o variantă de lucru a anchetatorilor, cadavrul micuţei nu a fost găsit niciodată. Astfel, poliţiştii au pierdut orice pistă  sau urmă care să îi ducă la soluţionarea cazului. Copila ar fi trebuit să împlinească în luna martie 21 de ani.
 
Citeşte şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: