FOTO VIDEO Decebal Traian Remeş a ieşit din închisoare. Primul lucru pe care l-a făcut: şi-a aprins o ţigară. Nu a făcut nicio declaraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Maramureş a respins astăzi, 11 februarie, recursul formulat de procurorii DNA, iar Decebal Traian Remeş a fost eliberat după un an de închisoare. Nu a vrut să dea nicio declaraţie.

Afectat de perioada în care a fost închis, gânditor şi puţin neîngrijit a părut astăzi fostul ministru Decebal Traian Remeş. A ieşit de pe poarta penitenciarului în aceleaşi haine cu care a şi intrat, dar parcă lipsit de vlagă de această dată. Ziua de 11 februarie va rămâne mereu, probabil, în amintirea lui Decebal Traian Remeş. 

Încrezător că astăzi va ieşi de pe poarta Penitenciarului, fostul ministru a stat în picioare pe tot parcursul şedinţei de la Tribunalul Maramureş. Parcă încă de la început totul părea să-i fie favoprabil, având în vedere şi faptul că procurorul DNA nu a insistat foarte mult în apelul făcut la Tribunalul Maramureş. „Legea favorabilă nu-i poate fi refuzată inculpatului Remeş Traian. Sunt acceptabile dispoziţiile din vechiul Cod de Procedura Penală şi anume faptul că îndeplineşte condiţiile pentru eliberarea condiţionată, însă aşa cum am arătat, noi apreciem că gravitatea faptei pe care a săvârşit-o condamnatul, nu se impune eliberarea condiţionată a acestuia“, a arătat procurorul DNA. 

De cealaltă parte, atât avocatul ministrului cât şi el personal, au făcut tot ce au putu ca să evidenţieze buna purtare a acestuia în penitenciarul Baia Mare. Mai mult, avocatul acestuia a venit temeinic pregătită arătând că Decebal Traian Remeş, potrivit legii, ar trebui să părăsească închisoarea. „Apelanta lasa să se înţeleagă că fapta comisă de Remeş este mai gravă, ceea ce este greşit, întrucât legea penală se aplică tuturor, indiferent de calitatea avută la data săvârşirii faptei“ a spus avocatul fostului ministru. 

După câteva ore în care instanţa a rămas în pronunţare, magistraţii Tribunalului Maramureş au respins apelul DNA, punându-l în libertate pe fostul ministru al Agriculturii şi Finanţelor. 

La curt timp după decizia favorabilă, Remeş a părăsit Penitenciarul, dar spre uimirea sa nimeni nu a fost prezent în momentul eliberării. Puţin derutat, uitându-se în stânga şi în dreapta, acesta a ales să pornească la pas spre casă. După aproximativ 300 de metri parcurşi pe jos, soţia ministrului a apărut, izbucnind în lacrimi la momentul întâlnirii. Acesta s-a retras în conacul de pe Valea Roşie, de unde nu a mai putut fi observat. 

UPDATE 15.37 Decebal Traian Remeş a ieşit din închisoare. Nu l-a aşteptat nimeni. A făcut vreo 300 de metri şi a apărut soţia sa într-o maşină. Acesta nu a făcut nicio declaraţie jurnaliştilor, s-a urcat în maşină, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost să-şi aprindă o ţigară.

UPDATE 14.25 Reprezentanţii Penitenciarului Baia Mare au spus că în urmă cu câteva minute au primit documentul potrivit căruia Remeş va fi eliberat.

UPDATE 12.58 Tribunalul Maramureş a respins apelul formulat de procurorii DNA, iar Decebal Traian Remeş va fi eliberat în cursul acestei după-amiezi.

Ministrul a fost închis anul trecut, pe 25 februarie, şi a cerut eliberarea pentru că are peste 60 de ani şi a făcut o treime din pedeapsă. În câteva ore, Remeş va afla decizia instanţei. 

Decebal Traian Remeş a fost condamnat, în 2013, la 3 ani de închisoare cu executare.

Fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş, este acuzat de trafic de influenţă respectiv complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată.

image

Un fost ministru al României, Decebal Traian Remeş, la ieşirea din închisoare. 11.02.2014 FOTO: Cosmin Carp

Procurorii DNA susţin că, pe lângă alimente şi bani, la Remeş ar mai fi ajuns şi un autoturism de lux în valoare de 65.000 euro. În dosar au existat şi înregistrări ambientale care au circulat şi în mass-media şi din care reiese că Decebal Traian Remeş primea ţuică şi caltaboşi.

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO Decebal Traian Remeş s-a predat autorităţilor

Imagini de la predarea lui Remeş autorităţilor

Remes declara ca nu are nici o legatura cu FNI

Muresan, Remes si Ciuvica, exclusi din PNTCD

Amânare în dosarul „Caltaboşul“

Remeş şi Mureşan, telespectatori la filmul şpăgii

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite