Fostul arhitect şef din Baia Mare, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Fostul arhitect şef din Baia Mare, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Fostul arhitect şef al municipiului Baia Mare a fost arestat preventiv în vara anului 2016. FOTO: Arhivă

Magistraţii Tribunalului Maramureş l-au condamnat pe fostul arhitect şef al oraşului Baia Mare, Mircea Dinculescu la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Decizia judecătorilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile.

 
Potrivit deciziei luate de Tribunalul Maramureş, fostul arhitect şef nu va avea dreptul, timp de trei ani, de a fi ales în autorităţi publice sau funcţii publice, de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a exercita funcţia de arhitect în cadrul unei instituţii/autorităţi publice. De asemenea, acesta este obligat de instanţă să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunităţii, într-o instituţie publică din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.
 
A luat mită ca să închidă ochii la neregulile privind construcţia unui bloc
 
Clujeanul Mircea Dinculescu a ajuns arhitect şef al municipiului Baia Mare în vara anului 2014. La doi ani de la numirea sa, acesta a fost arestat şi trimis în judecată de Direcţia Naţională Aanticorupţie Maramureş pentru luare de mită în formă continuată, împreună cu Florinel Vaida, cel care i-a dat mita, dezvoltator imobiliar şi patronul unui bar din oraş. 
 
Conform rechizitoriului DNA, Dinculescu a primit 6.000 de euro de la Florinel Vaida, cel care este asociat cu părinţii preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, într-o afacere ce viza construirea unui bloc de locuinţe. Dezvoltatorul imobiliar l-ar fi mituit pe Mircea Dinculescu pentru că proiectul de construcţie nu a fost respectat, iar cel de structură a fost modificat şi, pentru întabularea imobilului, avea nevoie de o autorizaţie de reconstrucţie şi de procesul-verbal de recepţie a lucrărilor. Altfel, conform legii, imobilul ar fi trebuit demolat. 
 
Prin aceeaşi decizie a magistraţilor Tribunalului Maramureş, omul de afaceri Florinel Vaida a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendare pentru săvărşirea infracţiunii de dare de mită. De asemenea, acesta trebuie să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, într-o instituţie publică din Baia Mare.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: