Un fost director de spital îi ia apărarea Sorinei Pintea: Ancheta DNA, „o porcărie“; colegii de partid, „curve de politicieni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcela Papici a fost demisă la un an după ce a fost vizată de ancheta DNA. FOTO: Arhivă personală
Marcela Papici a fost demisă la un an după ce a fost vizată de ancheta DNA. FOTO: Arhivă personală

Marcela Papici, care a condus doi ani Spitalul Judeţean din Satu Mare, calitate în care a fost vizată de o anchetă a DNA, îi ia apărarea Sorinei Pintea, anchetată pentru corupţie. „Nu pot să nu îmi exprim frustrarea pentru ceea ce i se întâmplă şi cum i se întâmplă“, susţine Papici.

Marcela Papici, care a fost viceprimar din partea PNL şi a candidat pe listele ALDE pentru alegerile parlamentare, a fost numită, în iunie 2015, manager la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Satu Mare, calitate în care a fost vizată, în 2016, de o anchetă DNA privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie. Fosta viceprimăriţă liberală nu a fost trimisă în judecată, dar în 2017 a fost demisă de Consiliul Judeţean pe baza unor „recomandări ale Consiliului de Administraţie de la Spitalul Judeţean Satu Mare, totodată ţinând cont de rapoartele Corpului de control al Ministerului Sănătăţii”.

„Ştiu cum e să te „caute DNA“

Marcela Papici a scris pe Facebook:


„Am urmărit cu interes, din mai multe motive, ceea ce i se întâmplă Sorinei Pintea. Şi vreau să vă spun că mi se pare o grosolănie şi o porcărie. O «comandă» şi o instrumentare cusută cu aţă albă! Cei apropiaţi mie ştiu că nu sunt, neapărat, cea mai în măsură să fiu de partea ei, dar nu pot să nu îmi exprim frustrarea pentru ceea ce i se întâmplă şi cum i se întâmplă. La un nivel mult mai mic, ştiu cum e să te «caute» DNA. Am trecut prin asta ca manager de spital. Am ţinut prima pagină a ziarelor locale şi, cu toate că s-a adeverit că nu au avut nicio treabă cu mine, nimeni niciodată nu şi-a cerut scuze şi nici un comunicat nu a fost dat, vreodată, despre abuzul ce l-au făcut!”

„Povestea Sorinei, cusută cu aţă albă“



„De ce mi se pare cusută cu aţă albă povestea Sorinei? Pt că se întâmplă în ziua anunţului unei candidaturi! Pt că Sorina a fost manager de spital 8 ani şi ministru 2 ani şi nu s-a auzit nimic niciodată despre astfel de porcării ce le-ar fi făcut! Pentru că perioada prin care trece e una grea pt ea, ca om, din punct de vedere al sănătăţii şi mă îndoiesc că pe lista ei de «priorităţi» ar fi stat, măcar o secundă, banii”, a mai scris fosta liberală.

 

„Curve de politicieni!“


„Şi ce mi se pare extrem de trist? Că nimeni dintre colegii ei de partid nu au luat nici o atitudine. Nu a ieşit în presa, nici centrală, nici locală să se declare de partea ei. Să afirme că ei cred în nevinovăţia acestui om! Curve de politicieni! Bine că a fost bună în toate campaniile, de pe toate coclaurile şi în toată imaginea pozitivă pe care v-aţi construit-o pe spatele ei! Sorina dragă, să-ti dea Dumnezeu putere şi multă sănătate! Mă rog pentru tine şi pt familia ta! Să reuşiţi să treceţi cu bine peste tot răul!”, a încheiat Papici.

Cine este Marcela Papici


Marcela Papici a fost viceprimar al municipiului Satu Mare din partea PNL în momentul când i s-a propus preluarea funcţiei de manager al Spitalului Judeţean, în 2015. După numai un an, procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea au efectuat cercetări intr-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvarşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise in perioada 2008-2016. Ţinta procurorilor a fost şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Satu Mare, condus de Maria Papici, intr-un dosar care vizează acordarea unor contracte din bani publici unor firme de partid apropiate de ALDE.  


Papici nu a fost trimisă în judecată, dar şi-a pierdut funcţia după un an, în 2017.


„Analizând sesizările şi informaţiile venite din partea societăţii civile şi medicale din ultima perioadă care erau urmate de analize şi verificări amănunţite din partea Consiliului de Administraţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare şi a Compartimentului de Audit al Consiliului Judeţean Satu Mare privind problemele de management la nivelul Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare a devenit iminentă luarea unor măsuri urgente. Pe baza rapoartelor de audit primite, analizând deciziile şi recomandările Consiliului de Administraţie de la Spitalul Judeţean Satu Mare, totodată ţinând cont de rapoartele Corpului de control al Ministerului Sănătăţii legat de activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba în data de azi, 20.01.2017 a emis dispoziţia privind încetarea prin reziliere de plin drept a contractului de management a doamnei Papici Marcela Anamaria”, se arată într-un comunicat de presă emis de Consiliul Judeţean Satu Mare în 2017. 

Presa locală a acuzat-o pe Marcela Papici că s-a aflat în conflict de interese după ce Transurban - operatorul de transport public - a oferit gratuit şi fără aprobarea Consiliului de Administraţie spaţiu publicitar agenţiei de turism la care aceasta era asociată. Marcela Papici a fost asociat şi administrator al agenţiei de turism Simbolife pană să devină viceprimar. Papici a fost membră a Partidului Liberal, preşedinte al Organizaţiei Municipale a Femeilor Liberale, iar în 2016 a candidat pentru un loc în Senat din partea ALDE. Acum, Papici este manager la Agenţia de turism Simbotour din Satu Mare.  

Sorina Pintea a fost arestată preventiv pentru 20 de zile sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată pentru că ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei.

Fiul Sorinei Pintea, Ionuţ Pintea, publică o înregistrare video pe Facebook, în care susţine că s-a întâlnit cu denunţătorul mamei sale. Denunţătorul, pe nume Mihai Costea, i-ar fi spus că în circuitul şpăgii e implicat şi Liviu Pop. „Mi-a zis că a fost vorba despre încă patru plăţi, încă patru tranşe de bani, pe care el le-a făcut către Liviu Marian Pop: o dată  - 40.000 de euro anul trecut, şi o dată câte 5.000 de euro tot către Marian Pop“, spune fiul Sorinei Pintea. Liviu Pop, cu voce tremurândă la TV, neagă acuzaţiile.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite