VIDEO UPDATE Fiul deputatului PSD de Maramureş Călin Matei, suspect de pentru şantaj. Tudor Matei a fost reţinut pentru 29 de zile

VIDEO UPDATE Fiul deputatului PSD de Maramureş Călin Matei, suspect de pentru şantaj. Tudor Matei a fost reţinut pentru 29 de zile

Tudor Matei este acuzat de şantaj şi riscă o pedeapsă între 6 luni şi 5 ani de puşcărie FOTO: Adevărul

Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru şantaj, respectiv complicitate la şantaj, după ce au ameninţat o persoană pentru a plăti lunar "dobândă" pentru un împrumut, surse judiciare spunând că unul dintre suspecţi, Andrei Tudor Matei, este fiul deputatului PSD de Maramureş Călin Matei.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 21.21  Cei doi bărbaţi reţinuţi pentru şantaj, respectiv complicitate la şantaj, după ce au ameninţat o persoană pentru a plăti lunar "dobândă" pentru un împrumut, surse judiciare spunând că unul dintre suspecţi, Andrei Tudor Matei, este fiul deputatului PSD de Maramureş Călin Matei, au fost arestaţi.

Avocatul Octavian Cioltea, apărătorul lui Matei, că o instaţă a Judecătoriei Baia Mare a emis, joi, mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele celor doi, pentru şantaj, respectiv, complicitate la şantaj.

UPDATE 20.38 Cei doi tineri au primit mandat de reţinere pentru 29 de zile.

UPDATE 19.02 Cei doi tineri vor afla în maxim o oră dacă magistraţii vor decide să rămână în arest. Până atunci, avocatul apărării, Octavian Cioltea ţinut să arate că în cazul clientului său nu poate fi vorba de şantaj, ci de o încercare de recuperare a unei datorii. „Este vorba de 6.000 de lei şi 3.000 de euro. După ce a expirat termenul pentru care îl împrumutase, în mod constant denunţătorul se sustrăgea. La un moment dat acesta a venit cu propunerea să plătească dobânzi că n-are de unde să dea toţi banii. Partea vătămată a falimentat între timp, este un împătimit al jocurilor de noroc şi pentru a-şi acoperi pierderile povestea acasă că este ameninţat de către cămătari“, a spus avocatul. Acesta a mai precizat că singura vină a clientului său este că a folosit un limbaj neacademic în timp ce încerca să-şi recupereze banii. 

UPDATE 18.16  În acest moment, avocatul îşi susţine pledoaria şi cere magistraţilor înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de interzicere a părăsirii ţării.

UPDATE 15.22 Fiul deputatului a ajuns la Judecătoria Maramureş şi va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE 14.29 La Judecătoria Maramureş a ajuns avocatului lui Tudor Matei care a declarat că nu cunoaşte prea multe detalii despre acuzaţiile care i se aduc clientului său. Deocamdată, fiul deputatului nu a fost adus încă la Judecătorie, însă este aşteptat în această după-amiază.

UPDATE 14.16 Potrivit paginii personale de facebook, Matei Tudor, fiul deputatului maramureşean, locuieşte în Baia Mare, dar munceşte în Singapore, din 2012. Este fan Messi şi printre preferinţele sale se numără filmul „The Godfather“.

UPDATE 14.11 Procurorii baimareni au aratat la dosar ca “in perioada decembrie 2012 – aprilie 2013, invinuitii au exercitat acte de constrangere morala, proferarea de amenintari explicite, directe si telefonice cu acte de violenta si moartea, adresate partii vatamate M.M.I. si a familiei acesteia, precum si actiuni de intimidare prin cautarea partii vatamate la domiciliu, pentru a o determina sa remita, lunar, sume de bani cu titlu de dobanda, ca urmare a unui imprumut in suma de 2.000 lei, acordat de invinuitul Pop Andrei Sebastian partii vatamate”, potrivit e.maramures.ro

Autoritatile au mai precizat ca, in cursul dupa-amiezii, cei doi vor fi prezentati magistratilor de la Judecatoria Baia Mare, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. S-a subliniat totodata ca inceperea urmaririi penale nu exclude prezumtia de nevinovatie.

Deocamdata, deputatul Calin Matei nu a putut fi contactat pentru declaratii.

De la stânga la dreapta: deputatul de MM, Călin Matei, Victor Ponta şi fiul deputatului, Tudor Matei. Noiembrie2012

Conform unui comunicat de presă transmis, joi, de Parchetul Tribunalului Maramureş, procurori ai Parchetului Judecătoriei Baia Mare au dispus, miercuri, începerea urmăririi penale în cazul lui Andrei Tudor Matei, pentru şantaj, şi Sebastian Andrei Pop, pentru complicitate la şantaj, relatează Mediafax.

Cei doi tineri sunt acuzaţi că au şantajat şi ameninţat cu moartea o persoană căreia unul dintre ei îi împrumutase 2.000 de lei, pentru a o determina să plătească lunar dobândă pentru acest împrumut.

"În perioada decembrie 2012 - aprilie 2013 cei doi au exercitat acte de constrângere morală, proferarea de ameninţări explicite, directe şi telefonice cu acte de violenţă şi moartea, adresate părţii vătămate M.M.I. şi familiei acesteia, precum şi acţiuni de intimidare prin căutarea părţii vătămate la domiciliu, pentru a o determina să remită, lunar, sume de bani cu titlu de dobândă, ca urmare a unui împrumut în sumă de 2.000 de lei, acordat de învinuitul Andrei Sebastian Pop părţii vătămate", se menţionează în comunicat.

Tudor Andrei Matei şi Andrei Sebastian Pop au fost reţinuţi, miercuri, prin ordonanţă pentru 24 de ore, iar joi s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei doi, ei urmând să fie duşi, în cursul zilei, la Judecătoria Baia Mare, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit unor surse judiciare, Andrei Tudor Matei, în vârstă de 24 de ani, este fiul deputatului PSD de Maramureş Călin Matei, aflat la primul mandat. Călin Matei a fost consilier judeţean în CJ Maramureş din 1990 şi până în 2012, în această perioadă fiind preşedinte al CJ între 1995-1996 şi vicepreşedinte în 1994-1995 şi 2008-2012. El este vicepreşedinte al PSD Maramureş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: