Fetiţa dispărută în 10 mai dintr-un sat maramureşean a fost găsită moartă pe malul Tisei, în Ucraina, la 100 de kilometri de casă

Fetiţa dispărută în 10 mai dintr-un sat maramureşean a fost găsită moartă pe malul Tisei, în Ucraina, la 100 de kilometri de casă

Valentina a dispărut de acasă în 10 mai. FOTO: Arhivă

Trupul Valentinei Rusnac, fetiţa de 6 ani, dată dispărută în 10 mai, a fost găsit la aproximativ 100 de kilometri de casă. Cadavrul acesteia a fost descoperit de către oamenii legii din Ucraina, pe malul Tisei, între localităţile Teceu Mic şi Teceu Mare.

Valentina a dispărut de acasă în după-amiaza zilei de 10 mai. Ultima dată s-a jucat cu sora ei în curte şi de atunci nimeni nu a ştiut nimic de ea. Părinţii ei au alertat poliţiştii în momentul în care micuţa le-a povestit că sora ei mai mare a luat-o către râu.
 
Zi şi noapte, sute de voluntari, poliţişti, pompieri şi un câine de urmă au fost pe urmele Valentinei, însă nu au găsit-o. Trupul ei a fost însă descoperit în Ucraina, pe malul Tisei.
 
„În urma schimbului de date şi informaţii cu autorităţile ucrainene, a verificărilor efectuate şi a recunoaşterii făcute de familie, a fost identificat cadavrul găsit pe malul râului Tisa, constatându-se că este vorba de fetiţa dispărută din Repedea. Nu exista suspiciuni cu privire la cauza decesului. În cauză se efectuează demersuri pentru repatrierea cadavrului”, a declarat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.
 
În perioada căutărilor, pe teritoriul României, poliţiştii au găsit doar tricoul pe care micuţa îl purta în ziua dispariţiei. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: