UPDATE Caz şocant la Baia Mare: O fetiţă de 5 ani dispărută de acasă, găsită moartă chiar de fraţii ei. Copila fusese violată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crima a avut loc într-o clădire dezafectată a combinatului FOTO Angela Sabău
Crima a avut loc într-o clădire dezafectată a combinatului FOTO Angela Sabău

O fetiţă de 5 ani, dispărută la orele prânzului pe 30 aprilie într-un cartier de la periferia oraşului Baia Mare, a fost descoperită moartă chiar de către fraţii ei, în aceeaşi seară, într-o clădire dezafectată. Există indicii că micuţa a fost violată înainte de a fi ucisă.

UPDATE 12.00 Anchetatorii confirmă faptul că există suspiciunea violului. În prezent se aşteaptă rezultatele necropsiei. „În seara zilei de luni, la ora 23.29, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112, că o fetiţă în vârstă de cinci ani a dispărut de acasă în jurul orei 15.00. Fetiţa a fost gasită decedată pe strada Electrolizei. Corpul neînsufleţit a fost transportat la morga Spitalului Judeţean Baia Mare, în vederea efectuării necropsiei. Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Tribunalului Maramureş”, a declarat pentru axanews.ro, Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. “În prezent, facem cercetări pentru infracţiunea de omor. Sunt şi indicii de agresiune sexuală. În funcţie de raportul de expertiză medico-legală, se va face încadrarea”, a declarat Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, citat de axanews.ro.

UPDATE 09.55 Olga Marcovici (48 ani), mama fetiţei, este în stare de şoc. Femeia nu poate articula un cuvânt. Aşezată pe un scaun, pare că este semiconştientă, ba chiar i s-a făcut rău la un moment dat şi a leşinat. Mama femeii, respectiv bunica fetei, a explicat pentru "Adevărul" cum s-a întâmplat.

„Mama fetiţei era jos, spăla palierul. Fetiţa s-a dus afară. Era cam ora 8.00 seara. Apoi am văzut că la ora 09.00, nu a venit încă în casă. La ora 10.00, nu a venit, iar fraţii ei au început să caute peste tot, până la gard. Nu au găsit-o. Între ora 10.00 şi 11.00 (22.00 - 23.00 - n.r.) a găsit-o moartă acolo (în clădirea dezafectată, n.r.) sora ei de 17 ani şi cu fratele de 12 ani, care umblă la şcoală. Ăştia doi copii au găsit-o. Copilul s-a speria foarte tare. Gândiţi-vă în ce hal s-au speriat, să o găseşti personal pe sora a moartă. În ce hal au fost fraţii ăştia doi”, spune bătrâna. Apoi continuă să se plângă şi ea de numărul mare de accidente şi incidente ce au avut loc în ultima vreme aolo. „Pe un copil l-a auncat în cap de la geam, anul trecut. Alţii trei s-au înecat la bazine. Numa' probleme avem aici”, mai spune ea.

mama fetitei ucise

„Estera trebuia să meargă acuma la toamnă la şcoală. Nu ştiu cine ar fi putut fi criminalul, dar cineva a zis că l-a văzut când o trăgea pe fetiţă de mână”, spune o altă femeie de pe palierul care a devenit neîncăpător pentru toată mulţimea care sa adunat în jurul femeii. 

UPDATE 9.00 Oroarea s-a petrecut într-o clădire dezafectată din fostul combinat. Oamenii se plâng că zona este periculoasă şi că mor mulţi copii. În ultimii ani, alţi trei copii au murit înecaţi în bazine dezafectate.

crima Baia Mare FOTO Angela Sabău

„Ne temem să ne lăsăm copiii afară. Nu trebuia să ne bage aici primarul“, este de părere Ioan Varga (foto), un băimărean care locuieşte în zonă.


Incidentul a avut loc în zona fostului Combinat Phoenix din Baia Mare, unde în urmă cu câţiva ani a fost mutată o mare comunitate de romi din zona Craica. 

Potrivit vasiledale.ro, fetiţa a dispărut de acasă luni, 30 aprilie, pe la orele prânzului şi nu a mai fost găsită până noaptea, când i-a fost descoperit cadavrul. Potrivit aceleiaşi surse, se pare că fetiţa a fost violată înainte de a fi ucisă. Anchetatorii încearcă acum să dea de urma criminalului.

Azi noapte, întraga comunitate care locueşte în zona fostului combiant era afară noaptea trecută, unde a venit poliţia. 

politia

Vom reveni cu amănunte

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite