Două noi focare de COVID-19, confirmate în Maramureş. Zece angajaţi infectaţi, la instituţii publice

Două noi focare de COVID-19, confirmate în Maramureş. Zece angajaţi infectaţi, la instituţii publice

Şase angajaţi din cadrul Primăriei Recea au fost confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV-2. Alţi patru angajaţi ai Direcţiei Judeţene de Statistică Maramureş au fost şi ei confirmaţi pozitiv. DSP a declarat focar în ambele instituţii

Ştiri pe aceeaşi temă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a confirmat cele două focare active. În ambele instituţii a fost efectuată dezinfecţia şi ancheta epdemiologică. 

De asemenea, autorităţile au dispus măsurile specifice de protecţie a personalului angajat, iar contacţii direcţi au fost carantinaţi pentru o perioadă de 14 zile la domiciliu sau în altă locaţie declarată. 
 
În judeţul Maramureş, cazurile de Coronavirus sunt în continuă creştere. În ultimele 24 de ore judeţul a înregistrat 76 de noi cazuri, numărul total de la începutul pandemiei fiind de 2.777. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 691 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
 
De altel, ieri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş s-a reunit în şedinţă extraordinară şi a aprobat noile scenarii de desfăşurare a activităţii la unităţile de învăţămând preuinversitar. 

În scenariul 3 care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online vor funcţiona şase unităţi de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică şi structuri arondate: patru unităţi de învăţământ (Şcoala Gimnazială Vadu Izei, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare, Şcoala Gimnazială Ardusat şi Liceul Tehnologic Ruscova/structura Grădiniţa cu Program Normal Pedolena) funcţionează ca urmare a situaţiei epidemiologice, iar două unităţi de învăţământ (Liceul Tehnologic Poienile de Sub Munte şi structura Grădiniţa cu Program Normal – Centru Poienile de Sub Munte) funcţionează în scenariul 3, deoarece se efectuează lucrări la infrastructura şcolară. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

OMS: Tinerii sănătoşi ar putea să nu fie vaccinaţi pentru noul coronavirus înainte de 2022

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările