Destinaţii de vacanţă toamna. Unde poţi să te relaxezi în această perioadă a anului

Destinaţii de vacanţă toamna. Unde poţi să te relaxezi în această perioadă a anului

Frumuseţea Muntelui Fuji. FOTO: Skyseeker

Temperaturile din termometre, dar şi data din calendar ne arată că toamna s-a instalat deja. Faptul că soarele nu mai arde atât de puternic nu ne împiedică însă să nu ne gândim la destinaţii de vacanţă.

Publicaţia Momondo a realizat un top al destinaţiilor de vacanţă de toamnă, iar printre ţările care sunt recomandate să fie vizitate toamna se află Spania, Portugalia, Israel, Italia şi chiar Islanda.
 
Vacanţă în Sevilia, Spania
 
Sevilia este un loc care oferă turiştilor nenumărate obiective de vizitat, Palatul Regal, Plaza Espana, Catedrala din Sevilla, fiind doar câteva dintre acestea. Sevilia poate fi o destinaţie de vacanţă greu de suportat din cauza temperaturilor înregistrate vara, dar pe final de sezon estival sau la începutul toamnei, aceasta se transformă într-o oază primitoare pentru turişti.
 
Vacanţă în Tel Aviv, Israel
 
Tel Aviv-ul este considerat unul dintre cele mai frumoase oraşe cu plajă din lume, iar la final de sezon estival sau în debutul toamnei acestea oferă un loc de relaxare ideală pentru turiştii care doresc încă să dobândească un bronz frumos. Plaja Gordon-Frishman este cea mai centrală, iar toamna orice turist va putea sta pe un şezlong la soare, departe de agitaţia şi aglomeraţia din sezonul estival.  
 
Vacanţă în Lisabona, Portugalia
 
Turiştii care ajung în Lisabona trebuie să facă neapărat o vizită la malul râului Tajo, în Praca do Comercio, un loc care este animat de muzicieni stradali, nu departe de Rua Augusta, o alee pietonală unde întâlneşti la tot pasul mimi, bufoni şi oameni pictaţi asemenea statuilor. 
 
Vacanţă în Toscana, Italia
 
În Toscana un turist poate îmbina relaxarea cu utilul, profitând de razele de soare dar şi de aroma vinurilor alese. Festa Dell’Uva (Festivalul Strugurilor) din Impruneta are loc pe 23 septembrie, un eveniment menit să atragă zeci de curioşi din întreaga lume. În Toscana, turiştii pot participa la culesul viei, afla detalii despre vinurile locale, iar dacă vă programaţi vacanţa pe final de sezon puteţi participa şi la culesul de măsline. 
 
Vacanţă în Islanda
 
Cascadele, vulcanii şi gheţarii pe care îi oferă Islanda nu trebuie ocoliţi dacă ajungeţi în zonă. Odată ajunşi la aceste obiective, turiştii trebuie să îşi ridice privirea spre cer pentru că aici, în Islanda, albastrul infinit oferă un adevărat spectacol ceresc - primele aurore boreale ale sezonului.
 
Vacanţă în Japonia, la Muntele Fuji
 
Turiştii care ajung în Japonia trebuie să ştie că această ţară organizează un festival dedicat toamnei, Festivalul Frunzelor de Toamnă. În Asia, toamna este pictată precum într-un tablou, cu frunze roşii de arţari şi pădure galbenă de pini. 
 
Citeşte şi
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: