Cum va fi promovată România turistică printr-un documentar realizat de o televiziune din Coreea de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frumuseţile pe care le oferă judeţul Maramureş, dar şi cele mai importante obiective turistice vor fi promovate printr-un documentar realizat de o televiziune din Coreea de Sud. Echipa de filmare se va mai opri în Bucovina, Delta Dunării, dar şi pe litoralul Mării Negre.

Echipa de filmare din Republica Coreea a solicitat, prin intermediul Ambasadei Române la Seoul, să realizeze filmări pentru un documentar de promovare turistică, în cadrul programului Art in Space Romania. Mai exact, documentarul de promovare turistică va implica tehnici inovatoare de filmare 4K, filmări din satelit, filmări realizate cu drona şi filmare clasică la sol. 

Documentar de 13 episoade, fiecare a câte 30 de minute 

Echipele de filmare vor sta în România o lună şi jumătate, timp în care vor filma în destinaţii precum Maramureş, Delta Dunării, Bucovina, litoralul Mării Negre şi multe altele. Documentarul nu va fi folosit în scop commercial şi este adresat publicului din Republica Coreea, China şi SUA, urmând a fi difuzat prin televiziune. În judeţul Maramureş, filmările vor avea loc în perioada 16-18 septembrie şi sunt vizate următoarele obiective: Baia Mare (Piaţa Libertăţii, Piaţa Cetăţii, cu Turnul Sf. Ştefan, Muzeul Judeţean de Etnografie, Catedrala Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului), Bârsana (Mănăstirea Bârsana), Borşa (Munţii Rodnei – Vf. Pietrosul Rodnei), Săpânţa (Cimitirul Vesel şi Mănăstirea Peri), satul Breb, biserica UNESCO din Budeşti şi Deseşti, meşteri populari (pe destinaţia EcoTurism), Cascada Cailor, Fântâna Stanchii şi Vişeu de Sus (Mocăniţa).

Ajutaţi şi de către autorităţile locale din judeţul Maramureş

Reprezentanţii administraţiilor locale din Maramureş au arătat că vor oferi echipei de filmare tot sprijinul necesar derulării activităţii în condiţii cât mai bune. „Strategia noastră de dezvoltare se axează pe turism. Pe acest segment mergem. În acest fel, vom putea obţine mai multe fonduri de la Uniunea Europeană. Avem pensiuni, însă sunt mulţi doritori care şi-au manifestat deja intenţia de a realiza şi altele. Sunt deja proiecte depuse pentru pensiuni şi se aşteaptă finanţarea. Mănăstirea este un loc cu care ne mândrim de fiecare dată. Vin atât români, cât şi străini. Pe cei vorbitori de germană îi întâmpin şi eu cu un bun venit, în limba lor, fiind cunoscător. Avem şi persoane care s-au stabilit aici, pentru că au găsit liniştea dorită. Susţinem turismul religios şi, în general, orice formă de turism, întrucât consider că este cheia dezvoltării noastre. Vrem să avem un pachet turistic complet aici. Vom oferi sprijin echipei din Coreea şi ne onorează includerea în acest film documentar”, a declarat Teodor Ştefanca, primarul comunei Bârsana.

Pe lista propusă de echipa de filmare se află şi comuna Săpânţa, Cimitirul Vesel şi Mănăstirea Săpânţa-Peri numărându-se printre principalele atracţii ale judeţului Maramureş. 

„Am fost informaţi cu privire la vizita echipei coreene. Îi aşteptăm să vină. Am înţeles că nu vor putea să stea foarte mult, însă pentru noi este o mândrie, o bucurie. Avem permanent turişti străini din Asia. Am avut chinezi, japonezi, coreeni. Unii au filmat şi fotografiat nu numai obiectivele turistice, ci şi nunţile, botezurile, înmormântările. Au fost foarte fascinaţi de tradiţiile noastre. Ne bucurăm că se va mai face un film documentar în care să apărem şi noi. Vor afla cât mai mulţi despre noi”, a spus Gheorghe Stan, primarul comunei Săpânţa.

Citeşte şi

 

O româncă a ajuns vedetă în Italia. Cum a salvat de la sinucidere un bărbat care s-a incendiat în maşina personală

 

Soluţia propusă de patronate pentru stoparea exodului forţei de muncă. „Să ne asigurăm că avem angajaţi mulţumiţi“

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite