Cum se prepară rulada de slănină, după o reţetă tradiţională din Maramureş
0Slănina este unul dintre preparatele culinare tradiţionale, obţinute în gospodăria românească. Fie că este aşezată în saramură sau în afumătoare, slănina va fi mereu pusă pe masa localnicilor din Maramureş. De multe ori, maramureşenii fac adevărate delicatese folosindu-se de fâşiile de slăninuţă fiartă, împănate cu usturoi şi înmiresmate cu dafin şi boia dulce.
Pentru ruladă de slănină, reţeta este foarte simplă şi timpul de preparare redus.
Ingrendiente:
400 grame de slănină,
1 căţel de usturoi,
foi de dafin,
sare şi piper,
boia dulce.
Mod de preparare:
Se taie fâşii subţiri slăninuţa, care se pun la fiert cu mirodenii şi sare. După ce se înmoaie, se scot, se lasă la răcit. Mai apoi, se împănează cu usturoi, se presară boia dulce peste ele şi se rulează. Se leagă apoi cu o sfoară pentru a se fixa, iar după ce s-au răcit se pot tăia.
Citeşte şi