Cum se prepară „Prăjitura Maramureş”, un desert delicios şi uşor de gătit
0„Prajitura Maramureş” aduce aminte de copilărie. Un desert uşor de realizat, este des întâlnit în casele gospodinelor din Maramureş.
Ingrediente:
Blat: 8 albuşuri, 250 grame de zahăr, 200 de grame de nucă, 1 plic praf de copt, 2 linguri făină.
Crema: 250 de grame margarină, 200 grame zahăr pudră, o ceaşcă de cafea mică concentrată, 100 grame miez nucă
copt şi 2 gălbenuşuri.
Mod de preparare:
Bateţi albuşurile foarte bine până devin spumă şi adăugaţi zahărul. Mai apoi, adăugaţi gălbenuşurile, nucile, praful de copt şi făina. Se dă toată compoziţia la foc potrivit. Pentru cremă, amestecaţi margarina cu zahărul, la care adăugaţi cafeaua, puţin câte puţin, nucile şi gălbenuşurile. După ce s-a copt blatul, se lasă la răcit şi se adaugă crema. Poate fi ornat cu glazură de ciocolată, ciocolată rasă sau bezea.
Citeşte şi
Ce trebuie să faci pentru a evita înecul cu alimentele pe care le consumi. Sfatul specialiştilor