Cum se prepară în câteva minute cel mai savuros piure de castane

Cum se prepară în câteva minute cel mai savuros piure de castane

Piure de castane. FOTO: 5starcookies.com

Castanele comestibile sunt bogate în vitamina C, B6 şi E, dar şi glucide cu absorbţie lentă, potasiu şi acid linoleic (substanţă care reduce colesterolul şi previne bolile). De asemenea, dieta cu castane, consumate fierte, coapte sau prăjite, ajută şi la întărirea imunităţii.

Ştiri pe aceeaşi temă


Un desert savuros, realizat din aceste fructe comestibile, este piureul de castane. Acesta poate fi folosit şi pentru clătite sau diverse alte prăjituri. 
 
Ingrendiente:
 
40 de castane;
300 g de zahăr;
2 linguri de rom;
3 foi de gelatină;
125 g de frişcă.
 
Mod de preparare:
 
Se crestează coaja castanelor şi se pun la fiert. După 15 minute se curaţă de coajă, apoi se pun din nou la fiert. Odată fierte, se trec prin maşina de tocat şi prin sită pentru a avea o consistenţă fină. 
 
Se prepară un sirop din zahăr şi jumătate de pahar de apă. Siropul se fierbe cu castanele până se îngroaşă. Se adaugă romul, frişca şi foile de gelatină înmuiate în apă clocotită. Se omogenizează toată compoziţia, iar mai apoi se toarnă într-o formă umezită şi se lasă aproximativ trei ore la rece.
 
Se serveşte decorat cu ciocolată rasă şi frişcă.
 
Citeşte şi
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: