Cum se găteşte Hremzli, unul dintre cele mai delicioase preparate tradiţionale din Maramureş
0O reţetă extrem de simplă, care poate ţine loc de o gustare rapidă este Hremzli. Seamănă cu nişte chifteluţe plate din cartofi şi sunt printre cele mai delicioase preparate tradiţionale din Maramureş.
Pentru Hremzli aveţi nevoie de doar câteva ingrendiente.
Ingrediente:
- 10 cartofi
- 3 ouă
- 4 linguri de făină
- sare
- piper
- 3 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi căţeii de usturoi, după care se dau prin răzătoare. Peste cartofi se adaugă ouăle, făina, sare şi piper după gust. Se amestecă toate ingredientele.
În uleiul încins se adaugă treptat câte o lingură din compoziţie şi se lasă la prăjit până devin aurii.
Citeşte şi
Ce trebuie să faceţi dacă sunteţi muşcat de un şarpe - sfaturile salvamontiştilor