Cum faci cea mai simplă prăjitură cu magiun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţetele de prăjitură ne sperie de multe ori, la gândul că necesită multe ingrediente şi multe ore petrecute în bucătărie. Pofta noastră de dulce poate fi domolită uşor cu o prăjitură pe cât de gustoasă, pe atât de simplu şi rapid de făcut.

De câte ori nu ni s-a întâmplat să avem poftă de ceva dulce ori să ne ceară cei mici o prăjitură, însă doar gândul de a petrece atâtea ore în bucătărie ne face să ne treacă pofta imediat. Reţete complicate, greu de urmat, cu ingrediente multe şi pe care nu întotdeauna le avem la îndemână, ne fac să nu avem mereu dispoziţie pentru gătit prăjituri. O reţetă simplă însă, din ingrediente pe care mai oricine le are în casă, ar putea să ne salveze în astfel de situaţii.

„Mai demult nu erau prăjiturile în magazine ca şi acum, la tot pasul. Nici ingrediente nu se găseau mereu. Atunci foloseam reţeta asta simplă, uşor de preparat şi era gata repede. Nu trebuia să stau cu orele în bucătărie pentru o prăjitură, iar copiii se bucurau de ceva dulce”, spune o băimăreancă de 77 de ani. „Când veneam obosită de la serviciu, numai chef de prăjituri nu aveam. Dar trebuia să le ofer ceva copiilor, măcar duminica, pentru că ei erau mici şi nu înţelegeau ce înseamnă să stau cu orele în bucătărie pentru o tavă de prăjitură. Aşa că reţeta asta mă salva întotdeauna”, continuă ea.

Reţeta necesită doar câteva ingrediente, însă imaginaţia ne poate folosi, pentru că se poate adapta după preferinţe.

Avem nevoie de:

300 g zahăr

300 g făină

3 ouă întregi

3 linguri de magiun 

2 linguri de cacao

1 linguriţă de bicarbonat

150 ml ulei

200 ml lapte

După preferinţă se pot adăuga nucă, stafide sau scorţişoară, după gust.

Simplitatea reţetei constă, de fapt, în prepararea ei, care nu este pretenţioasă deloc. Ingredientele se amestecă toate laolaltă, iar aluatul se toarnă într-o tavă înaltă şi se dă la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ 30-40 de minute.

Este de preferat o tavă mai înaltă, pentu ca prăjitura să poată creşte. De asemenea, este recomandat să fie amestecate întâi făina cu zahărul, bicarbonatul şi pudra de cacao, iar apoi să se adauge încet celelalte ingrediente.

De asemenea, dacă ne hotărâm să punem nucă, sâmburii trebuie să fie prăjiţi şi tăiaţi mărunt cu cuţitul, dar nu măcinaţi. Dacă, în schimb, vrem să punem stafide, acestea trebuie înainte să fie păstrate într-un bol cu apă, pentru circa o jumătate de oră, pentru a se hidrata. Pe de altă parte, deşi reţeta originală presupune folosirea magiunului, în lipsa acestua, poate fi folosit alt gem, cu condiţia să aibă consistenţa asemănătoare.

Mai puteţi citi:

Sprijin pentru comunităţile de români din Ucraina: La Solotvino se va deschide un centru de informare

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite