Cum evităm muşcăturile ţânţarilor. Felul în care berea influenţează agresivitatea insectelor

Cum evităm muşcăturile ţânţarilor. Felul în care berea influenţează agresivitatea insectelor

Ţânţar. FOTO: Arhivă

Vara este anotimpul când vă bucuraţi de soare, iar seara trebuie să suportaţi bâzâitul ţânţarilor. Cel mai neplăcut lucru atunci când sunteţi înţepate de aceste insecte este scărpinatul des, până ce pielea devine de culoare roşie.

Potrivit celor de la Prevention.com, studiile au arătat că unele persoane sunt mai predispose la muşcătura de ţânţar. Acestea sunt femeile însărcinate, persoanele cu o temperature ridicată a corpului şi cele cu grupa 0 de sânge. 
Pentru a evita înţepăturile de ţânţar, specialiştii ne oferă însă câteva trucuri. 
 
1. Alegeţi soluţii sau creme de piele fără chimicale. Cel mai simplu mod de a alunga ţânţarii este aplicarea unei soluţii pe piele. Atunci când o cumpăraţi fiţi atent la ce conţine. Alegeţi uleiul de eucalipt cu lămâie, cel mai mare duşman al ţânţarilor.
 
2. Programaţi-vă ieşirile. Staţi în casă dimineaţa devreme şi seara târziu pentru a evita muşcăturile de ţânţari.
 
3. Îmbrăcaţi-vă în alb. Culorile închise atrag ţântarii. Purtaţi culori deschise, strălucitoare pentru a ieşi de sub radarul ţânţarilor.
 
4. Aveţi grijă la parfum. Ţânţarii sunt atraşi de nectarul din flori la fel de mult ca oamenii. Încercaţi să evitaţi parfumurile cu miros de flori.
 
5. Evitaţi berea.
 
Citeşte şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: