VIDEO Criminalul fetiţei de 5 ani violate şi omorâte la Baia Mare, găsit după 14 luni. Este vorba despre un tânăr de 17 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiune în forţă la Cuprom. FOTO Facebook
Acţiune în forţă la Cuprom. FOTO Facebook

Suspectul crimei din Baia Mare care a oripilat o comunitate întreagă a fost reţinut de poliţisti în cursul zilei de miercuri, 26 iunie. Este vorba despre un adolescent de 17 ani, ridicat din zona fostului combinat Cuprom, la periferia oraşului, acolo unde a avut loc şi crima.

Criminalul fetiţei de 5 ani violate şi omorâte la Baia Mare, arestat preventiv pentru 30 de zile

Tânărul care a oripilat o comunitate întreagă prin gestul său nu a dorit să facă nicio declaraţie când a fost adus la Tribunalul Maramureş. Vizibil speriat, cu capul plecat acesta a intrat în sala de judecată, însoţit de poliţişti. 

Adolescentul şi fetiţa pe care a omorât-o, Estera, erau neamuri. Mai exact, străbunica băiatului era soră cu bunica fetiţei.

Mai multe detalii aici. 

UPDATE Primele declaraţii ale bunicilor fetiţei omorâte

Timp de un an şi jumătate, bunicii Esterei au sperat mereu că cel care i-a curmat viaţa nepoatei lor va fi găsit şi pedepsit pentru fapta sa.

„Acum m-am liniştit. Atâta timp, un an jumate, atâta suferinţă am avut până au prins criminalul lui mica Estera. Foarte multă. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că a fost de partea noastră. Dumnezeu a fost cu noi că Poliţia nu l-a putut descoperi, dar Dumnezeul nostru din cer ne-a ajutat. Nu ştiu pe cine au dus poliţiştii pentru că nu ne-au lăsat să îl vedem. Absolut deloc. Am auzit că e unul care locuieşte în bloc, dar nu aş fi crezut că e el. Niciodată”, a spus bunica fetei omorâte.

„Doar Cel de Sus ştie pe cine a dus Poliţia. Ăla nu stă nepăsător până la descoperire. Niciodată. El descoperă orice. Eu am avut mereu speranţă că va fi găsit cu ajutorul Domnului”, a mai adăugat bunicul fetiţei omorâte. 

UPDATE Criminalul a mai fost audiat şi în trecut

Adolescentul care a fost ridicat miercuri, 26 iunie, de către mascaţi de la fostul Combinat Cuprom a mai fost audiat în anul 2018. El s-a numărat printre cei 200 de suspecţi pe care anchetatorii i-au luat la întrebări. Potrivit anchetatorilor, până în primăvara acestui an, nicio probă biologică prelevată nu se potrivea cu cele găsite la locul crimei. Tocmai din acest motiv, ei au solicitat o nouă expertiză medico-legală genetică. Practic, s-a făcut o nouă interpretare a probelor găsite la faţa locului. Informaţiile au fost trimise la Institutul Naţional de Medicină Legală din Bucureşti. 

În baza rezultatelor primite, miercuri, procurorul de caz, însoţit de mascaţi, a intrat în Cuprom. Aici, au luat la audieri trei minori, pentru a crea o diversiune. Mai apoi, au făcut reconstituirea crimei pe o arie păzită de mascaţi pentru ca cei prezenţi să nu vadă despre cine este vorba. În momentul în care au decis să îl reţină pe suspect, l-au băgat în maşina poliţiei cu cagulă, pentru a nu isca un conflict în rândul persoanelor de etnie romă care locuiesc la Cuprom.

„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş, împreună cu cei din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, continuă activităţile specifice în acest caz. Pentru a nu prejudicia în acest moment mersul anchetei, joi, 27 iunie o să vă informăm cu privire la cele constatate şi măsurile dispuse”, a declarat Florina Meteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Estera a fost ucisă la finalul lunii aprilie a anului 2018, iar corpul neînsufleţit a fost găsit de fraţii ei, în una dintre clădirile dezafectate a fostului Combinat Cuprom. Fetiţa, în vârstă de 5 ani, a dispărut la orele prânzului, pe 30 aprilie 2018, într-un cartier de la periferia oraşului Baia Mare, iar seara a fost găsită de cei din familie.

De atunci, anchetatorii au dus la audieri peste 200 de persoane, dar soluţionarea cazului a fost una dificilă deoarece corpul fetiţei a fost mutat de la locul crimei chiar de către fraţii ei. După un an şi jumătate de audieri, procurorii au un inculpat.

„Inculpatul în cauză are 17 ani şi a fost ridicat astăzi, 26 iunie, de la Cuprom. A fost reţinut 24 de ore. În cursul zilei de mâine vom formula un comunicat de presă în care vom prezenta toate datele”, a arătat Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş. 

Citeşte şi

 

Criminalul fetiţei violate şi ucise în Baia Mare este în libertate la un an de la crimă. De ce nu au reuşit încă anchetatorii să-i dea de urmă

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite