Copii afectaţi de războiul din Ucraina, în tabără de recreere în Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de 20 de copii afectaţi de războiul din Ucraina se află în această perioadă într-o tabără în Maramureş, unde regăsesc bcuriile copilărei.  Copiii cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani au un program vast de vizite şi activităţi şi rămân aici până în 20 octombrie.

Tabăra de recreere pentru cei 20 de copii a fost organizată în perioada 11 – 20 octmbrie la invitaţia Ministerului Afacerilor Externe,  Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş şi Serviciul Public Asistenţă Socială Baia Mare. Copiii provin din zona afectată de război (regiunea Doneţk), din categoriile sociale cele mai defavorizate în această perioadă în Ucraina: locuiesc în apropierea Liniei de Contact şi sunt persoane strămutate intern (familii refugiate din regiunile ocupate de forţele separatiste), astfel că micuţii au mare nevoie de o perioadă de linişte, cu un program relaxant şi variat, care să le aline durerile provocate de război şi care să le reamintească faptul că una dintre cele mai frumoase perioade ale vieţii este copilăria.

Grupul de copii a sosit în judeţul Maramureş marţi, 11 octombrie, prin punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmatiei, unde au fost întâmpinaţi de organizatori, iar înainte de a porni spre Baia Mare au fost primiţi cu o gustare caldă.

Timp de 10 zile, ei participă la activităţi recreative şi educative, cum ar fi: seri de film, instruiri pe teme de igienă, serată, football şi handball, picnic, ore de călărie, concursuri muzicale, dans sportiv şi dans popular, vizite la Muzeul de Istorie şi la Planetariu, precum şi într-un studio de televiziune, un worshop de fotografie la Muzeul Satului, în Parcul Municipal “Regina Maria”, la Muzeul Judeţean de Artă “Centrul Artistic Baia Mare” şi la Turnul Ştefan, ateliere de handmade, înot, o excursie la Creasta Cocoşului, precum şi multă joacă. Copiii sunt însoţiţi de doi adulţi şi sunt cazaţi în Baia Mare, în clădirile Taberelor şcolare ale Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Maramureş şi la Centrul de Reabilitare Socială pentru Copii Aflaţi în Situaţie de Risc al SPAS. Organizatorii beneficiază şi de sprijinul Ambasadei României la Kiev.

Astfel de demersuri se înscriu pe linia sprijinului umanitar concret acordat de România statului vecin Ucraina. Precizăm că în anul 2015 România a primit, din raţiuni umanitare, un număr de 53 de copii, provenind din familii care au suferit de pe urma operaţiunilor militare desfăşurate în contextul conflictului armat din estul Ucrainei. Aceştia au beneficiat de şedere în tabere organizate în judeţele Suceava şi Argeş.

Mai pteţi citi:

Două păduri virgine din Maramureş ar putea intra în patrimoniul UNESCO

Baia Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite