Comerciant prins cu plăcinte făcute la bormaşină. Ce amendă uriaşă a primit fiindcă a rotit aluatul cu burghiul spiralat

Comerciant prins cu plăcinte făcute la bormaşină. Ce amendă uriaşă a primit fiindcă a rotit aluatul cu burghiul spiralat

Aluat preparat cu bormaşina FOTO: Captură Video

Un comerciant de la Târgul de Crăciun din Baia Mare a fost amendat de către inspectorii OPC după ce a fost surprins folosind o bormaşină pentru a învârti aluatul pentru plăcinte. Agentul economic s-a ales cu 20.000 de lei amendă, iar activitatea i-a fost întreruptă temporar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agentul economic este din Baia Mare şi în cursul săptămânii a fost surprins în timp ce amesteca aluatul pentru plăcinte cu o bormaşină. Cazul nu este însă singular, un alt comerciant fiind surprins făcând acelaşi lucru la ediţia de anul trecut a Sărbătorii Castanelor.
 
„Ne-am autosesizat în acest caz. Tocmai am terminat de efectuat controlul pentru că ieri (n.r. joi, 12 decembrie) nu era în orele de program la târg şi i-am înmânat o invitaţie. Operatorul din Baia Mare nu este acelaşi cu cel de anul trecut. A fost amendat cu 20.000 de lei şi i-a fost suspendată temporar activitatea pentru condiţii de lucru necorespunzătoare”, a declarat Dacian Manoliu, comisar şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Maramureş. 
 
Agentul economic folosea bormaşina pe post de mixer de la deschiderea Târgului de Crăciun, eveniment care a avut loc la începutul lunii decembrie. Acesta îşi va putea relua activitatea după ce va respecta normele stabilite de lege. 
 
Citeşte şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: