Cine e Sorina Pintea, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Sănătăţii

Cine e Sorina Pintea, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Sănătăţii

Sorina Pintea

Sorina Pintea a fost votată de Comitetul Executiv al PSD şi este propunerea pentru funcţia de ministru al Sănătăţii. Economist de profesie, ea a fost în ultimii ani managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sorina Pintea este al treilea maramureşean care este numit într-o funcţie de ministru în Guvernul PSD-ALDE. 

Economist de profesie, Sorina Pintea a participat la alegeri pentru fotoliul de senator din partea PSD şi a câşigat, însă ea a renunţat, ulterior, menţionând că preferă să rămână la conducerea celui mai mare spital din judeţ.

"Optez pentru funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, poziţie care îmi permite să ajut mai mult Maramureşul şi maramureşenii şi îmi conferă posibilitatea de a continua proiectele mari demarate la nivelul unităţii medicale, renunţând la calitatea de senator al României", a precizat Sorina Pinte, la acea vreme. În locul ei a mers la Senat Liviu Marian Pop, însă numele ei a mai fost vehiculat pentru funcţia de ministru al Sănătăţii imediat după alegeri.

Sorina Pintea are Licenţă în Economie obţinută la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca şi este absolventă de specializări şi cursuri de perfecţionare în administrarea afacerilor, administraţie publică, management de proiecte sau management spitalicesc.

Este manager la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, din 2013, înaninte de asta fiind manager la Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare, din 2009. A mai fost director economic la Direcţia Silvică Maramureş, consultant - S.C. Sov  Consulting S.R.L., consilier integrarea europeană, consultant managerial la Consiliul Judeţean Maramureş, şef serviciu financiar-contabil - Întreprinderea Forestieră de Exploatare şi Transport (I.F.E.T.), Economist la Întreprinderea Forestieră de Exploatare şi Transport (I.F.E.T.) Baia Mare.

Fiul, condamnat pentru trafic de droguri

Conform News.ro, fiul Sorinei Pintea, Ionuţ, a fost condamnat în 2012, când mama lui era managerul Spitalului TBC din Baia Mare, la şase ani de închisoare pentru trafic de droguri. Ionuţ Pintea a fost reţinut în aprilie 2011 de ofiţerii DIICOT în urma mai multor percheziţii care au avut loc în judeţele Maramureş şi Cluj, într-un dosar în care 20 de persoane au fost cercetate pentru trafic de droguri de mare risc. Ionuţ Pintea a mai fost cercetat şi în octombrie 2010, când a fost reţinut în timp ce încerca să îi vândă droguri unui poliţist sub acoperire. În urma percheziţiei, poliţiştii au mai găsit asupra lui Ionuţ Pintea şi un pistol cu aer comprimat, 2.620 de euro, 5.000 de forinti si 1.561 de lei, mai arată News.ro.
 
Mai puteţi citi: 

Şase maramureşeni, cercetaţi pentru contrabandă cu ţigări

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările