Cinci medici din Maramureş au fost vaccinaţi în startul campaniei

Cinci medici din Maramureş au fost vaccinaţi în startul campaniei

Un număr de 210 doze au ajuns azi în Maramureş. FOTO Ziar MM

Un număr de 15 cadre medicale din judeţul Maramureş au fost vaccinate duminică, 27 decembrie, în prima oră de la demararea campaniei. Judeţul a primit în total 210 doze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul maramureşean vaccinat, în jurul orei 10.00, a fost fost doctor Alina Rodica Rus, şefa Compartimentului ATI al spitalului suport COVID-19, iar al doilea, directorul medical al spitalului suport, dr. Cristina Cucu. Potrivit Ziar MM, care citează surse oficiale, se estima că aproximativ 120 de cadre medicale din judeţ urmau să fie imunizate în cursul primei zile. 
 
„Activitatea se desfăşoară în cele mai bune condiţii. Azi dimineaţă, la ora 7,12, am primit vaccinul, la ora 10.00 a început vaccinarea, este un flux continuu. Până la această oră avem 15 persoane vaccinate. Avem catagrafia făcută, persoanele vin conform programării, sunt colegi de-ai noştri de la Spitalul de Pneumoftiziologie 'Dr. Nicolae Ruşdea' din Baia Mare. Avem în total 210 vaccinuri. Sper ca în cursul zilei de mâine să terminăm această etapă”, a declarat Vasile Bonaţ, responsabilul de activitate de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea'” din Baia Mare.
 
În total, în judeţul Maramureş există 16 centre de vaccinare stabilite până în prezent: în municipiul Baia Mare, municipiul Sighetu Marmatţei, oraşele Baia Sprie, Borşa, Şomcuta Mare Târgu Lăpuş, Vişeu de Sus, Ulmeni, comunele Moisei şi Poienile de Sub Munte. Aceste centre îşi vor începe activitatea în funcţie de etapele prevazute în campania de vaccinare.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările