Ce trebuie să facem în cazul unei furturi puternice. Măsuri care trebuie luate în primele momente pentru a ne salva viaţa

Ce trebuie să facem în cazul unei furturi puternice. Măsuri care trebuie luate în primele momente pentru a ne salva viaţa

Copac răsturnat de o furtună puternică FOTO: Arhivă

Pentru a evita să fim victimele unei furtuni puternice, trebuie să ne luăm câteva măsuri de protecţie. Potrivit pompierilor, cel mai important este adăpostirea în locuri adecvate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pompierii recomandă ca pe durata manifestării vântului puternic, populaţia să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care le asigură protecţia.

De asemenea, în situaţia în care suntem surprinşi în zone deschise, trebuie să ne îndepărtăm rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi să identificăm un spaţiu care garantează protecţia.
 
În cazul în care furtuna ne prinde în autovehicul, trebuie să ne îndepărtăm pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămânem în interiorul autovehiculului şi să purtăm centura de siguranţă.
 
Nu în ultimul rând, pompierii recomandă cetăţenilor să anunţe imediat autorităţile prin numărul 112, dacă au informaţii despre persoane care se află în pericol sau alte situaţii care pot afecta negativ comunităţile.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările