Ce s-a întâmplat cu Sorina Pintea după căderea Guvernului Dăncilă. Fosta ministră a Sănătaţii, reinstalată imediat în funcţia pe care o părăsise

Ce s-a întâmplat cu Sorina Pintea după căderea Guvernului Dăncilă. Fosta ministră a Sănătaţii, reinstalată imediat în funcţia pe care o părăsise

Sorina Pintea a fost ministru al Sănătaţii în Guvernul Dăncilă FOTO Eduard Enea

După un mandat de aproximativ doi ani ca ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea s-a reîntors la conducerea spitalului pe care-l părăsise pentru demnitatea guvernamentală.

Sorina Pintea a plecat din Ministerul Sănătăţii odată cu învestirea Guvernului Orban. Aceasta i-a predat locul noului ministru, Victor Costache. Sorina Pintea s-a reîntors la Baia Mare şi a fost renumită de Consiliul Judeţean Maramureş în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare. Fostul ministru se autosuspendase din funcţie pentru a pleca la Bucureşti, în locul ei fiind numit un director interimar.
 
„Trebuie să finalizăm lucrările începute prin Ministerul Sănătăţii şi derulate cu sprijinul Consiliului Judeţean şi trebuie să amintesc, aici, că Ministerul a acordat Spitalului Judeţean nu mai puţin de 15 milioane de lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală şi servicii de modernizare. Totodată, Consiliul Judeţean a alocat, de asemenea, o sumă record în 2019, respectiv 7,5 milioane de lei, o finanţare dublă faţă de anul 2018. Din aceşti peste 22 de milioane de lei primiţi de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Mare, în anul 2019, s-a modernizat complet bucătăria unităţii sanitare, s-au investit sume în aparatură medicală: mamograf, computer tomograf şi aparate de radiologie, se va renova holul principal şi se va finaliza modernizarea scărilor. Una dintre cele mai mari investiţii, însă, o reprezintă Compartimentul de Chirurgie Cardiacă, primul de acest fel din Maramureş şi unul dintre puţinele existente în ţară”, a anunţat Sorina Pintea, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.
 
Sorina Pintea a anunţat că pe data de 18 noiembrie va fi lansată o licitaţie pentru al doilea aparat de radioterapie, ceea ce va duce la extinderea Centrului Naţional de Radioterapie Baia Mare, dat în folosinţă la începutul lunii aprilie 2019. Clădirea care găzduieşte buncărul a fost construită din fondurile proprii ale spitalului, iar echipamentul a fost achiziţionat de către Ministerul Sănătăţii, în cadrul unui proiect cu Banca Mondială. Serviciile de radioterapie sunt acordate în sistem ambulator sau în spitalizare continuă atât pacienţilor din judeţul Maramureş, cât şi din judeţele învecinate precum Satu Mare, Sălaj sau Bistriţa.
 
Sorina Pintea a fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Dăncilă în perioada ianuarie 2018 – noiembrie 2019.
 
Citeşte şi
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: