Ce este procesul de albire dentară şi cât timp îşi păstrează dinţii culoarea. Pacienţii care trebuie să folosească un medicament antiinflamator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul de albire dentară este o modalitate de curăţare profundă şi unul dintre cele mai căutate procedee estetice dintr-un cabinet stomatologic. Procesul nu afectează dinţii, atâta vreme cât este făcut cu discernământ, adică o dată la doi, trei ani. În cazul în care albirea dentară se face frecvent, smalţul este afectat şi devine transparent.

Albirea dentară se poate face în cabinetele stomatologice sau acasă, dar de fiecare dată procesul trebuie supravegheat de către un medic stomatolog. 

„În general, dinţii se pătează de la alimente şi băuturi colorate ( vin, cafea, sfeclă). De asemenea, odată cu înaintarea în vârstă se colorează dinţii. Şi consumul de antibiotic, mai ales în perioada de formare a dinţilor, duce la pătarea acestora”, spune Aida Cozma, medic stomatolog.

Cea mai frecventă întrebare pe care o pun pacienţii medicului stomatolog este cât ţine albirea dinţilor. Rezultatul procesului de albire a dinţilor ţine între 6 luni şi doi ani şi diferă în funcţie de alimentaţie şi obiceiurile de igienă a dinţilor. După albire, în următoarele 48 de ore nu se consumă nimic solid sau lichid care ar putea colora. De asemenea, nici fumatul nu este indicat după albirea dentară. Odată ce dinţii au fost supuşi unui proces de albire este necesar ca o dată la 6 luni să fie igienizaţi în cabinetele stomatologice, prin periaj profesional.

„Medicul stomatolog decide dacă pacientul poate suporta o albire dentară. Astfel, femeilor însărcinate sau celor care alăptează nu li se recomandă procedeul de albire dentară. De asemenea, persoanele cu eroziune dentară nu vor putea efectua acest procedeu, dar nici copiii până în 16 ani. Persoanele cu dinţi foarte sensibili este recomandat să ia înainte procedeului de albire un antiinflamator”, spune Aida Cozma.

Albirea dinţilor se poate face în cabinetele stomatologice cu gel profesional, pe bază de peroxid de hidrogen, iar cea mai modernă modalitate este cu laser. Acasă, albirea dentară se poate face cu benzi, geluri sau alte produse din farmacie.

Stomatologii sunt de părere că pasta de dinţi cu efect de albire nu ar trebui folosită frecvent deoarece zgârie smalţul, aceasta conţinând o substanţă abrazivă. Din această cauză, este necesar ca pasta de dinţi să fie alternată - îngrijire/albire.

Citeşte şi

Pompierul care salvează vieţi şi atunci când nu stinge incedii: a donat sânge de 50 de ori

VIDEO Darren Cahill va face echipă cu Simona Halep la Sports Festival, în Cluj-Napoca. Mesaj pentru fanii din România

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite